Bursa’da bir kadın yakılarak öldürüldü!
Bursa’da vahşice yakılarak katledildi Şengül Vatansever. Ülkede kadınlar için ölümün olağan biçimi bile lüks haline geldi!

Ülkede kadınlar için ölümün ve şiddetin “olağan” biçimi neredeyse lüks haline geldi! Şiddet giderek vahşileşirken, kadın cinayetler de bu vahşilikten payını alıyor! Buna son örnek Bursa’dan geldi!

Bursa’da Ümit V. kendisinden ayrılmak istediği gerekçesiyle Şengül Vatansever’i otomobilde üzerine benzin döküp ateşe vererek öldürdü. Şengül Vatansever’i ateşe verdikten sonra kendi üzerine de ateş sıçrayan Ümit V’nin şu anda komada olduğu belirtiliyor.

Kadınların en temel yaşam hakkı, işte böyle vahşice yok ediliyor!


Şengül Vatansever

ŞİDDET BU KADAR VAHŞİLEŞİRKEN NE YAPMALIYIZ?
Öncelikle giderek vahşileşirken bir yandan da giderek gündelikleşen, sıradanlaşan, meşrulaşan kadına yönelik şiddet sorununu mücadelemizin en temel gündem maddelerinden biri haline getirmek zorundayız.
1- Kadınların işyerlerinde, mahallelerinde, sokaklarda yaşanan şiddeti tartışmaları için olanaklar yaratmak birincil iş. Her bir tekil olayın farklı bağlantılarını ortaya koyup bunların biz kadınlara ne söylediğini birlikte değerlendirerek, bilgilendirici materyallerle kadınların yaşananlardan haberdar olmalarını sağlayarak, ama en önemlisi kendi bulundukları yerlerde birlikte hareket etmelerinin olanaklarını oluşturarak ilerlemeliyiz. En yereldeki en küçük bir aradalık, kadınların güç bulabilmesinin, güvenle hareket edebilmesinin en büyük dayanağı olmuştur çoğu zaman. Yaşananlar karşısında sadece konuşan ve dertleşen değil, “Ne yapabiliriz” sorusuna da harekete geçerek cevap verebilen bir birliktelik. İhtiyacımız olan bu... 
2- Bunun için broşürler, el ilanları, bildiriler, gazete kupürlerinden, yazılardan, bilgilerden oluşan duvar gazeteleri hazırlayarak, kadınların kendi yaşadıklarını anlatacakları yerel mecralar yaratarak ve dergimiz, sitemiz gibi var olan araçlarımızı güçlendirerek kadınların bilgi ve deneyim paylaşımlarını artırmaya ihtiyacımız var. 
3- Bugün kadın hareketinin ortak sözlerini söyleyebildikleri yerel kadın platformların hareket koşulları zorlaştı. Ancak bu zorluğu aşmanın da, olanakların ve katılımın daraldığı yerleri genişletmenin de koşullarından biri şiddet sorununu daha çok gündem etmek, daha çok kadınla buluşmak ve güçlü bir ses çıkarabilmek için neler yapabileceğimizi daha çok tartışmak. Her gün pek çok kentten, ilçeden, mahalleden bir kadın cinayeti, çocuk istismarı, şiddet haberi gelirken, o kentin, ilçenin, mahallenin kadınları olarak takipte olmak, tepki göstermek esas meselelerimizden biri olmalı. Çünkü bu, hem bir arada hareket edebilmemizin, hem de henüz bu birliğin içinde yer almayan kadınlarla genişlememizin yollarından biri.

İlgili haberler
Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Eşini vahşice katletti; mahkeme ‘eziyet yok’ dedi

16 yıllık eşini ayrılmak istediği için öldüren erkek haksız tahrik indirimi aldı. Eşini 16 yerinden...

Emani’yi vahşice katleden tecavüzcüler ‘Kandırıldı...

Tecavüz edilerek öldürülen Suriyeli Emani El Rahmun davasında tecavüzcü sanıklar olayı anlattı. Sanı...