Buca’da kadınlar 8 Mart’ı mücadele ve coşku ile karşılıyor
Dernek üyelerinden oluşan koronun, halk oyunları ekibi sahne aldığı BEKEV 8 Mart etkinliğine kadınların coşkusu hakimdi. Kadınlar hem mücadele çağrısı yaptı hem 8 Mart’ı kutladı.

Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evinin (BEKEV) Şirinyer’de yaptığı 8 Mart şenliğine kadınların çoşkusu hakimdi. Dernek üyesi kadınlardan oluşan koro ve halk oyunları ekibi etkinliğe damgasını vururken, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddetle mücadele de kadınların en önemli çağrısı oldu.

İzmir’de işçi, emekçi, üniversiteli her kesimden kadınlar ‘Eşit, özgür, savaşsız, sömürüsüz bir yaşam’ talebiyle 8 Mart’ı kutluyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için uzunca bir süredir çalışma yapan BEKEV de kadınlarla Şirinyer Düğün Salonu’nda buluştu. Etkinlik BEKEV Başkanı Nefize Selçuk’un konuşmasıyla başladı. “8 Mart tüm dünyada kadınların eşit, özgür, emeğe saygılı ve daha huzurlu olma taleplerini yücelttiği bir gündür, 8 Mart emekçi kadınların mücadele tarihidir” diyen Selçuk erken yaşta evliliklere, kamuoyunda büyük öfke yaratan çocuk istismarı haberlerine tepki gösterdi. Şelçuk “Şiddete, çocuk istismarına, savaşa karşı mücadelede birleşelim” dedi.

Etkinliğin tamamı dernek katılımcılarının hazırladığı gösterilerle devam etti. Yaklaşık 350 kişinin katıldığı etkinlikte dernek üyelerinden oluşan kadın korosu, emeğe ve kadına dair ezgileri seslendirdi. Yine dernek üyelerinden oluşan halk oyunları ekibi, zeybek ve Bitlis yöresi oyunları sergiledi. Ardından sahne alan İzmir Müzisyenler Derneği Müzik Grubu, mini bir konser verdi, etkinlik halaylarla sona erdi. 

İlgili haberler
Kartal’da bir 8 Mart sohbeti: Ne güzel güçlüymüşüz...

Kartallı kadınlar Ekmek ve Gül yazarı Fulya Alikoç'un konuşmacı olarak katıldığı bir 8 Mart etkinliğ...

Aliağalı Kadınlar, 8 Mart öncesi sorunlarını konuş...

Aliağalı Kadınlar 8 Mart öncesi Aliağa Kadınlar Lokali’nde bir araya gelerek sorunlarını konuştular....

Kocaeli’de kadınlardan pankartlı protesto: 8 Mart...

Valiliğin OHAL gerekçesiyle 8 Mart’ta düzenlenecek eylemine izin vermediği Kocaeli Kadın Platformu ş...