Aliağalı Kadınlar, 8 Mart öncesi sorunlarını konuştu
Aliağalı Kadınlar 8 Mart öncesi Aliağa Kadınlar Lokali’nde bir araya gelerek sorunlarını konuştular. Öte yandan İzmir Kadın Platformundan da kadınlara 8 Mart'a çağrı var.

İzmir’de Aliağalı Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde düzenledikleri forumla Türkiye’de kadın olmak üzerine yaşadıkları sorunları tartıştılar. Aliağa Kadınlar Lokali’nde bir araya gelen kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün içeriğinin boşaltılmak istenmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek başladıkları etkinliklerinde artan taciz, tecavüz, kadına yönelik şiddet olayları ve çocuk istismarına karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar.


Aralarında farklı kesimlerden kadınların da bulunduğu forum Aliağa Gençlik Tiyatrosu’nun kadına yönelik şiddeti konu alan oyunuyla başladı. Oyun sonrası forumda söz alan kadınlar “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Türkiye’deki siyasetçilerin izlemiş oldukları politika doğrultusunda bir anmadan daha çok eğlence kültürüne dönüştürülmeye çalışılmakta. Biz kadınlar 8 Mart’ın 129 kadının çalıştıkları fabrikada yanarak ölenlerin izinden gidenleriz. Aslına bakarsanız o tarihlerden günümüze baktığımızda kadın üzerindeki baskı, zulüm ve şiddet hiç eksik olmadı. Sadece şiddetin biçimi değişti. Değişen şiddet biçimleri çıkarılan kanunlarla desteklendi. Kadınlarımız Türkiye koşullarında iş dünyasında tercih edilmeme, çalışan annelerin kreş problemleri ve çözülemeyen kadın-erkek ilişkileri gibi sorunlarla uğraşıyor” dediler.
Kadına yönelik şiddetin tanımlamalarının yapıldığı, değiştirilmek istenen yasalardan örneklerin sunulduğu, Aliağa’da kadın istihdamının yetersiz kalmasının ifade edildiği forum sonrası kadınlar birlikte mücadele çağrısında bulundular.

Forum boyunca ileride yapacakları etkinlikleri de planlayan kadınlar bir sonraki forum konusu için ‘Toplumsal cinsiyet rolleri’ni tartışmayı kararlaştırdı. Kadınlar bu etkinliğin takvimini de 17 Mart olarak planlandı.

İZMİR KADIN PLATFORMUNDAN 8 MARTA ÇAĞRI
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla İzmir Kadın Platformu basın toplantısı düzenleyerek, "Eşitlik özgürlük barış için, OHAL’siz şiddetsiz, laik bir yaşam için Kadınlar kazanacak” sloganıyla 8 Mart’ta alanlardayız" diyerek tüm kadınları 8 Mart Perşembe günü, saat 19.00’da Alsancak Leman Kültür Cafe önünde buluşmaya çağırdı.

İlgili haberler
Aliağalı kadınlar ‘Şiddete Son’ demek için buluşuy...

1 Aralık Cuma Günü saat 19.00 da Aliağa Sanat Sokağı’nda buluşacak olan kadınlar Tüm Aliağalı kadınl...

İl il 8 Mart programları

8 Mart’ın 161. yılında dayanışma içerisinde, bütün kadınlar, binlerce kadın dokuma işçisinin 1857 yı...

Bu 8 Mart, başka 8 Martlara benzemiyor

Bu 8 Mart başka... Emekçi Kadınlar Günü değil de “Emekçi Kadınların Fedakarlık Günü”ne dönüştürülmek...