Bölge illerinde depremin 2.günü| Maraş'taki iki deprem 10 ili vurdu, hala enkaz altında olanların sayısı çok
Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok ilde hissedildi, yıkıma ve can kaybına sebep oldu, en az 3381 kişi hayatını kaybetti.

SON DAKİKA:

BEKEV: DAYANIŞMA YAŞATIR, HALKIMIZIN YANINDAYIZ
Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği üyesi kadınlar topladıkları yardımları deprem bölgesine göndermek üzere bir arada.

GÜLSUYU GÜLENSU KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ TOPLANAN YARDIMLARI BÖLGEYE GÖNDERDİGülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği bölgede yaşanan depremin ardından dayanışma amaçlı yardım toplanmaya başladı. Yardımlar bugün yola çıktı.

ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE OHAL İLAN ETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki 10 il için 3 ay süreyle OHAL ilan etti.

TUZLUÇAYIR KADINLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ: GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar yardımları deprem bölgelerine göndermek üzere kolları sıvarken, depremzedelere dayanışma mesajları da gönderdi.

ANTEP'TE DEPREMİN ARDINDAN YURTTAŞLAR GECEYİ ZOR KOŞULLARDA GEÇİRDİ

Antep'te depremin ardından ilk gece zor geçti. Çadır eksikliğinin olduğu kentte yurttaşlar kendi imkanlarıyla geceyi geçirmeye çalıştı. Hicran en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığını anlatıyor...

15.00| CAN KAYBI ARTIYOR
Erdoğan: "Şu anda 3 bin 549 vefatımız 22 bin 168 yaralımız var. Şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımız enkaz altından sağ olarak kurtarıldı" 

DEPREMZEDE SESİNİ DUYURMA, İKTİDAR SANSÜR PEŞİNDE

İktidar “dezenformasyonla mücadele” adı altında haber alma hakkını kısıtlamaya çalışırken, enkaz altında kalanlara yardım için internet, elektrik ve bölgelere ulaşım ihtiyacı artıyor. İletişimci Doç. Dr. Ceren Sözeri, halkın nafile de olsa ciddi bir sansür çabasıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü üstü örtülemeyecek kadar büyük bir felaket yaşıyoruz” dedi.

MALATYA DEPREMİN İKİNCİ GECESİ: ÇADIR YOK, EKMEK YOK, SU YOK

“Otobüsle gelirken gördüğüm enkaza doğru ilerliyorum. Yolun sol şeridi sıra sıra çökmüş, üst üste binmiş katlar. Malatya’nın en merkezi yerinde, iki alışveriş merkezinin dibinde, belediye binasına 10 dakikalık mesafedeki enkazlarda AFAD ekipleri görünmüyor.

ENKAZ BAŞINDA ÇOCUKLARI İÇİN KÜRTÇE AĞIT YAKTI
Adıyaman’da enkaz altında kalanların kurtarılması için arama çalışmaları devam ediyor. Bir anne, gelini, oğlu ve torunları için enkaz başında Kürtçe ağıt yaktı.

 

MARAŞ'TA 27 SAAT SONRA RÜMEYSA KURTARILDI

Ekiplerce, Trabzon Caddesi'ndeki 7 katlı Anadolu Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Rümeysa Yalçınkaya, 27 saat sonra sağ çıkarıldı. Gelişme çevredekilerce sevinçle karşılandı.

ADANA’DA YURTTAŞLAR GECEYİ KENDİ İMKANLARI İLE GEÇİRİDİ

Adana'da çok katlı binalarda yaşayan çok sayıda yurttaş geceyi acil barınma merkezleri, araçları ya da sokakta geçirirken, battaniye ve yatak ihtiyacı karşılanmamış durumda.

TÜLAY HATİMOĞULLARI: HATAY’DA BÜYÜK YIKIM VAR

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 2018’de milletvekili oluncaya kadar bütün yaşamını geçirdiği şehriyle dayanışmaya geldiğinde karşılaştığı tabloyu başlıktaki gibi özetledi: “Hatay’da büyük yıkım var, devlet yok, ekmek yok, su yok, ilaç yok”

DÜN NELER YAŞANDI?

Maraş’ın Pazarcık ilçesisinde 6 Şubat günü saat 4.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğünde deprem birçok ilde hissedildi; yıkıma ve can kaybına sebep oldu. Depremin büyüklüğünü önce 7.4 olarak açıklayan AFAD daha sonra Mw 7.7 olarak revize etti. Diğer ülkelerden de hissedilen depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edildi.

Depremin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı gerçekleşti. 6 Şubat saat 13.24'te Maraş Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem bölgelerine ilk depremin ardından 24 saat geçmesine rağmen kurtarma ekipleri gönderilmedi. Ciddi kayıpların ve yıkımların yaşandığı kentlerde halk soğuk hava koşullarında, ekipmansız olarak kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmaları yürütmeye çalıştı. Enkaz altına kalanlar, yakınları lokasyon bilgilerini paylaşarak enkaz altında olduklarını duyurmaya çalıştı. Binlerce depremzede pek çok kentte elektriğe, suya, barınmaya, yiyeceğe ulaşamadı. Yetkililere erişemeyen depremzedeler, duyurulan toplanma alanlarına da ulaşım araçları olmadığı için ulaşamadı.

Cüneyt Özdemir'in YouTube programına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Kaç bina yıkıldı tespit edebildiniz mi?” sorusuna "60 bin nüfuslu ilçenin yarısından çoğu yok, tam bir felaket var.” yanıtını verdi.

Elazığ’da boşaltılan ve 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, doğalgaz sızıntısı meydana geldi. Ekipler, panik dolu anlar yaşarken çalışmalara ara verildi.

İlgili haberler
Adana’da yurttaşlar geceyi kendi imkanları ile geç...

Adana'da çok katlı binalarda yaşayan çok sayıda yurttaş geceyi acil barınma merkezleri, araçları ya...

Bölge illerinde deprem| Can kaybı artıyor, Kurtarı...

AFAD verilerine göre merkezi Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve saat 4.17'de meydana gelen 7.7 büyüklü...

Depremde mülteciler de göçük altında: Arapça ve Fa...

Göçmen Sendikası Girişimi, Arapça ve Farsça dil bilenlere arama kurtarma çalışmaları da dahil destek...