Bir araya gelmek bizi güçlendirir
Bursa’da kadına yönelik şiddete karşı bir araya gelen kadınlar, hükümetin kadın düşmanı yasalarla haklarını bir bir almaya çalıştığına ve buna karşı bir araya gelmenin önemine dikkat çekti.

Bursa Panayır Mahallesi’nde kadınlar, Panayır Cemevi Kadın Kollarının düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin önemine dikkat çekilen etkinlikte kadınlar sinevizyon gösterimi izledi, Cemevinden kadınların oynadığı tiyarto gösterimini izledi, birlikte şarkılar, deyişler söyledi.


Cemevi Kadın Kolları adına konuşan Sevgi Başboğa, Mirabel kardeşlerden bu yana kadınların şiddete karşı mücadelesinin güçlenerek devam ettiğini vurgulayarak Türkiye’de de gittikçe artan kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmek için kadınların bir araya gelmesinin önemini vurguladı. Türkiye’de kadınların haklarının birer birer alınmaya çalışıldığını, kadın düşmanı yasalarla kadınların kazanımlarının gasbedilmek istendiğini söyleyen Başboğa, “Artık yeter bir kadın daha eksilmeyeceğiz. Hayatımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bir araya gelip mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Cemevinden kadınların sahnelediği Duygu Asena’nın tiyatro oyunu ise alkışlarla karşılandı.



İlgili haberler
Bursa’da kadınlara ayrı vagon uygulamasına tepki

Pek çok kentte tacizi bahane göstererek, kadınları toplumsal yaşamın dışına iten pembe otobüs, pembe...

Panayır Mahallesinde kadınların okul çilesi

Ne bütçe yetiyor ihtiyaçları karşılamaya ne de okulun derdi bitiyor. Her gün müdüre dert anlatıp çöz...

Bir otobüs durağında başladı sohbet

Otobüs durağında başladı sohbet. Yıllarca yaşadığı zulmü anlatan Kader, “İyi ki sana rastladım. Sizi...