BEKEV’li kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni konuştu
BEKEV'li kadınlar İstanbul sözleşmesini konuşmak için söyleşide bir araya gelerek mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Buca EVKA 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 Sayılı Kanunu’n kapsamlarını konuşmak için denek binasında bir araya geldi. Söyleşiye konuşmacı olarak Buca Kent Konseyi Başkanı Avukat Mürüvet Bağcılar katıldı.

Kadın erkek eşitliğinde Türkiye'nin dünyadaki 180 ülke içerisinde 130'uncu olduğunu söyleyen Bağcılar, “Bu durum kadına bakış açısında ne kadar vahim bir noktada olduğumuzun bir göstergesidir. Neredeyse günde 2 kadın öldürülüyor” dedi.

Bağcılar, “Tam da bu noktada kadınların mücadeleleri sonucu imzalanan bir İstanbul Sözleşme’miz ve sözleşme sonucu olarak anayasamıza yansıyan 6284 sayılı kanunumuz var. Aslında anayasada biz kadınları koruyan çok önemli bir yasamız var fakat sorun anayasada değil sorun yasayı uygulamamakta ısrar eden yetkililerde” diye konuştu.

‘HAKLARIMIZ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ’
Bağcılar, "Eğer kadın mücadeleleri olmasaydı bugün birçok kadın cinayetinin üzeri kapatılabilirdi. Şule Çet davasında da gördüğümüz gibi eğer kadınların mücadelesi olmasaydı Şule'nin cinayetini intihar diye örteceklerdi. Bizlerin bu sebep başta olmak üzere haklarımızı bilmeye, birlikte hareket etmeye ve mücadele etmeye ihtiyacımız var. BEKEV bunun için çok iyi bir aracı. Böylesi kadın derneklerinde bir arada olmalıyız" diyerek, kadın mücadelesine vurgu yaptı.

Söyleşiye katılan kadınlar nafaka hakkına da değinirken, yasaların doğru şekilde uygulanmasını istedi. Kadınların bilinçlenmesi için dernekte bu tarz etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini ifade eden kadınlar, her türlü saldırıya karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.

İlgili haberler
BEKEV’den ‘eğitim’ seferberliği

İzmir’de faaliyet yürüten Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği Evi eğitimde ve okullarda ya...

BEKEV’li kadınlar: Evlatlarımızın kanı üzerinden p...

BEKEV üyesi kadınlar ‘Biz sürünüyoruz, vekiller bir eli yağda bir eli balda yaşıyor. Onlar da asgari...

BEKEV’li kadınlar çocuk istismarına karşı panelde...

Son zamanlarda artan çocuk istismarı ve gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığına karşı BEKEV...