BEKEV’li kadınlar: Evlatlarımızın kanı üzerinden politika yapılmasın
BEKEV üyesi kadınlar ‘Biz sürünüyoruz, vekiller bir eli yağda bir eli balda yaşıyor. Onlar da asgari ücret alsın’ diyor. Kadınlar operasyon söylemlerine de tepkili.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan İzmir Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV)’i ziyaret etti. Dernek üyesi kadınlarla Gürkan’ın buluşmasında gündem, seçimler ve hükümetin kadın politikaları oldu.

“3-5 çocuk doğurması istenen kadınlar, sigortasız, güvencesiz, merdivenaltı işyerlerinde çalışmaya mahkum ediliyor. Kadın yoksulluğu ve şiddet artıyor. Kadına yönelik şiddet ve cinayet hükümetin politikalarından besleniyor” diyen Gürkan, kadınların bu ablukayı dağıtması için 24 Haziran’ın önemli bir eşik olduğunu da vurguladı: “Önümüzde seçimler var. Bu önemli bir fırsat ama esas önemli olan örgütlülüğümüz ve mücadelemizi ortaklaştırabilmek. Biz kadınlar gücümüzü görmeliyiz, Özgecan’ın katledilişinde nasıl birlik olduysak, çocukların istismarcılarla evlendirilmesi yasasını da aynı birliktelikle geri çektirdik. Biz kadınların örgütlü durması BEKEV’deki gibi derneklerine sahip çıkması özellikle de bu dönemde önemli bir gereksinimdir.” diye konuştu.

HDP’nin yüzde 10 barajını aşamaması durumunda işçiler ve emekçiler, kadınlar için çok daha karanlık günler yaşanacağının altını çizen Gürkan kadınları 24 Haziran’da HDP ve Selahattin Demirtaş’a oy vermeye, Emek Partisinde de örgütlenmeye çağırdı.


BEN SÜRÜNÜYORUM VEKİLLER ÇOK FARKLI YAŞIYOR
BEKEV’li kadınlarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı aşağılayıcı konuşmalarından duyduklarını rahatsızlığı anlatırken yapılması gerekenlere ilişkin fikirlerini de dile getirdiler.

Milletvekili maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyleyen bir kadın, “Ben sürünüyorum, vekil bir eli yağda bir eli balda yaşıyor. Bizim yaşamlarımızdan çok farklı onlarınki ve bize yabancılar. Bunların değişmesi gerek.”

Kadınlar tekrar gündeme gelen sınırötesi operasyon söylemlerinden de rahatsız. Bu söylemi “seçime dönük hesaplar” olarak gören kadınlar “Evlatlarımızın kanı ve canı üzerinden politika yapılmasını istemiyoruz” diyor.

İlgili haberler
Kadınların gündemi esnek çalışma, şiddet, savaş…

Yamanlar Alevi Kültür Derneğinde gerçekleştirilen 8 Mart etkinliğine katılan kadınlar çalışma ve yaş...

SEÇİM NABZI: Kadınlar çelişkiler arasında bir yol...

AKP’ye oy vereceğini söyleyen kadınların tamamının ilk cümlesi her ne kadar “Ülkede her şey iyi, süp...

Kadınlar güvenli bir gelecek istiyor

İstanbul Sultangazi ilçesindeki bir tıp merkezinde çalışan kadınlara seçim beklentilerini sorduk. Ka...