Batman’da çocukların çığlığına sessiz kalma!
Batman’da neler yaşandı, ortaya çıkan istismar ve fuhuş olayı şu an ne boyutta? Şilan Özhan anlattı. Ayrıca kadınların Batman’da yapacakları yürüyüşe polis izin vermedi.

Batman’da 14 yaşındaki çocuk, çalıştığı iş yerinin sahibi tarafından fuhşa zorlandı. 14 yaşındaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar olayı üzerine açılan davaya gizlilik kararı getirilirken, çocuğun ifadesi Batman’da onlarca çocuğun fuhşa zorlandığını, yüzlerce erkeğin fail olduğunu ve birçok ismin bilmesine rağmen olayı gizlemeye çalıştığını ortaya çıkardı. Gazeteşûjin’den Şilan Özhan ve Şehriban Aslan’ın ortaya çıkardığı olayla ilgili Şilan Özhan haberi araştırırken nelerle karşılaştıklarını, olayın şu anki boyutunu Ekmek ve Gül’e aktardı.



Bölge illerinden gelen ve Batman’da bulunan kadınlar, siyasi örgütler, kapatılan kadın kurumları Batman’da bugün bir yürüyüş gerçekleştirecekti. #TecavüzünKefaletiOlmaz pankartıyla HDP Batman il binası önünde buluşan kadınların yürüyüşüne polis izin vermedi. Kadınlar yürüyüş yaptırılmamasını il binası önünde yaptıkları beş dakikalık oturma eylemiyle protesto etti. Oturma eyleminin ardından açıklama yapıldı. Polis amiri kadınlara yönelerek “Yaptığınız basın açıklaması yasal değil, hepinizle ilgili yasal işlem yapacağım” dedi.


KADINLAR SES ÇIKARMALI, OLAYIN TAKİPÇİSİ OLMALI
HDP İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz de Ekmek ve Gül’e konuştu. “Baroyla ve STK’lerle birlikte olayın takipçisi olacağız. Ucu nereye giderse gitsin hukuk çerçevesinde sonuna kadar gideceğiz. Olayın sistemli ve planlı olması konusunda bir kanâât var, kentte bu durum biz burada yaşayanları üzüyor. Kirli ve yanlı bilgi kirliliği olduğu için bekledik. Dosyada gizlilik kararı mağdurları mı koruyor, şahısları mı bunu açıklasınlar. Bütün kadınlar ses çıkarmalı, takipçisi olmalıdır. Batmanlı kadınlar yaşanılan duruma ses çıkarıyor, ama birçok kaygı da taşıyor çünkü ortada çok fazla bilgi kirliliği var.”

İstanbul Kadıköy'de de kadınlar 'Ensar'dan Batman'a tecavüzü aklama' sloganlarıyla yürüdü. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Gurbu tarafından yapılan yürüyüşte kadınlar şunları söyledi:

Batman’da onlarca kız çocuğunun sistematik olarak cinsel istismara uğradığının 14 yaşındaki G'nin hamile kalıp ifade vermesiyle ortaya çıktı. -İfade doğrultusunda Yıldız Ç., esnaf Şakir A. ve Batman’da AKP’ye yakınlığıyla bilinen Muhtar Abdulkadir T. tutuklandı. G.nin yaşadıklarının ortaya çıkmasıyla Batman’da çok sayıda çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı öğrenildi. Bu istismarları bilen pek çok kişinin susutğu söyleniyor. Susanlar bu suça ortaktır, toplumun tüm kesimlerini cinsel istismara karşı ses verme çağırıyoruz.




İlgili haberler
Batman’da çocuklar fuhşa mı zorlanıyor?

Batman’da 14 yaşındaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar olayı arkasından birçok çocuğun...

Kadınlar Batman’daki istismar ve fuhşa karşı yürüy...

Batman’da çocuk yaştaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar ve fuhuş olayları üzerine kadı...

Yargı yine iyi hal indiriminin önünü açtı

Nazlı Ayan, evlenme teklifini kabul etmediği Hamit Tekin tarafından katledildi. Tekin ceza indirimi...