Batman’da çocuklar fuhşa mı zorlanıyor?
Batman’da 14 yaşındaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar olayı arkasından birçok çocuğun fuhşa zorlandığı iddiası yer aldı.

Batman’da 14 yaşındaki çocuk, çalıştığı iş yerinin sahibi tarafından fuhşa zorlandı. 14 yaşındaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar olayı üzerine açılan davaya gizlilik kararı getirilirken, çocuğun ifadesi Batman’da onlarca çocuğun fuhşa zorlandığını, yüzlerce erkeğin fail olduğunu ve birçok ismin bilmesine rağmen olayı gizlemeye çalıştığını ortaya çıkardı.
Gazete Şûjin’den Şilan Özhan ve Şehriban Aslan’ın haberine göre Batman’da 14 yaşındaki G. isimli çocuk, aylar önce Yıldız Ç. ismindeki bir kadının işlettiği kuaförde çalışmaya başladı. G’nin ifadelerine göre kuaförde çalıştığı sırada bir gün içtiği ayrandan sonra bayıldı. Çocuk uyandığında kendini tanımadığı bir yerde buldu. Durumu kimseye anlatamayan G, o günden sonra Yıldız Ç. tarafından fuhşa zorlandı. G’nin istismara uğradığı hamile kalmasıyla ortaya çıktı.

YALNIZCA 3 KİŞİ TUTUKLANDI
G. ifadesinde kendisini sürekli uyuttuklarını, her seferinde farklı bir yerde uyandığını ve çok sayıda erkeğin cinsel istismarına maruz bırakıldığını söyledi. G’nin verdiği ifade doğrultusunda kendisini fuhşa zorlayan Yıldız Ç, esnaf Şakir A. ile Batman’da AKP’ye yakınlığıyla bilinen muhtar Abdulkadir T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlk duruşma 18 Nisan’da Batman’da görüldü. Maruz bırakıldığı cinsel istismar pek çok kişi tarafından bilinen ve gizlenen G. ise, ifadesinin ardından Sosyal Hizmetler Kurumuna gönderilerek koruma altına alındı. Mahkeme tarafından dosyaya gizlilik kararı getirildi.

BATMAN'DA TANINMIŞ BİRÇOK KİŞİNİN KEFALETLE BIRAKILDIĞI İDDİASI 
Ancak edinilen bilgiye göre, olaya dair 30’a yakın kişinin gözaltına alınarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.
Batman’da onlarca kişinin çocuğun fuhşa zorlanmasına ortak olduğu ve cinsel istismara maruz bıraktığı öğrenilirken, gözaltına alınan pek çok erkeğin de ‘kentin tanınmış isimleri olduğu için’ kefaletle serbest bırakıldığı iddialar arasında yer alıyor.

ÇOCUKLARI FUHŞA ZORLAYAN ÇETE
G’nin yaşadıklarının ardından Batman’da çok sayıda çocuğun fuhşa zorlanarak cinsel istismara maruz bırakıldığı öğrenildi. Bu kişilerin özellikle politik ailelerin çoğunlukta yaşadığı Petrol, Cudi, Bağlar ve Bayındırlık Mahallelerindeki kız çocuklarına yöneldiği de dikkat çekti. Yıldız Ç’nin eşi Sabri Ç. ile Cudi, Bağlar, Çamlıtepe Mahalleleri ve merkez mahallelerde farklı zamanlarda açtığı kuaförlerde çocukları fuhşa zorladığı ve organize ettiği iddia edildi.
Yıldız Ç. tarafından en büyüğünün 17 yaşında olduğu öğrenilen onlarca kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı öne sürülürken, kuaförler dışında bazı kafelerin ve evlerinde de kullanıldığı öğrenildi.

ÇOCUKLAR ONLARCA EVE GÖTÜRÜLMÜŞ
Batman’da çocukların cinsel istismara uğradığı onlarca ev olduğu ve Batman Bölge Araştırma Hastanesinin bulunduğu çevrede bir evin de fuhuş için tutulduğu öğrenildi.
Öte yandan bazı kız çocuklarının ise kaçırılarak bu fuhşa zorlandığı öne sürüldü. Bu durum, bir ailenin HDP’ye yardım için başvurmasıyla ortaya çıktı.
Ayrıca Yıldız Ç’nin istismar edilen çocukları çektiği videolarla tehdit ettiği ve bu videoları Avrupa’ya tanesini 14 bin TL’den sattığı da iddia edildi.

UYUŞTURUCU ÇETESİ İLE BAĞLANTI
Kente hakim olan bu çetenin aynı zamanda yine Batman’da var olan uyuşturucu çetesi ile de bağlantılı olduğu ve bu çocukların uyuşturucuya alıştırılarak kendilerine bağımlı hale getirilmenin amaçlandığı öne sürüldü.
Çocukları istismar eden Yıldız Ç. ve Sabri Ç’nin oğullarının ise özel harekat polisliği yaptığı iddia ediliyor. 

AİLELER KONUŞMUYOR, HERKES SUSUYOR
Çocukların ailelerinin durumu gizli tutmaya çalıştığı öğrenildi. Ailelerin kendilerini korumaya çalıştıkları gözlemlenirken, çetenin ortaya çıkmasını sağlayan G’nin ailesinin de hiçbir eşyasını almadan evini terk ettiği gelen bilgiler arasında. Durumun Batman’da birçok kişi tarafından bilinmesine rağmen tepki oluşmaması, basına yansımaması ve yalnızca 3 kişinin tutuklanması da ayrıca dikkat çekiyor.

GAZETECİ HATİCE TÜRKAN: TANINMIŞ ŞAHISLAR VAR
Batman’ın yerel gazetesi Sonsöz gazetesinden Hatice Türkan ise, bu duruma sessiz kalmayarak yaşananları 7 Mayıs’ta köşesine taşıdı. Hatice köşesinde, “Haber takibini yapmak için çırpınmamıza rağmen, ne yazık ki gerekli bilgilere ulaşamadık. Tanınmış şahısların olduğu dosya için gizlilik kararı alınmış olmalı ki, yeterli bilgilere ulaşamadık. Çareyi baroyu aramakta bulduk” dedi.
Yazısında hiçbir dernek ve sendikalarından, siyasi parti ya da kadın çalışmalarından olayla ilgili bir açıklama olmadığını öne süren Hatice, “Batman adeta kör, sağır ve dilsizi oynadı. Fakat biz ‘Toplum ne kadar güçlü bir ses çıkarırsa bu tür olayların ardı arkası da o kadar hızlı kesilebilir’ mesajı vermek istedik. Baro ve kadın derneklerine yönelik eleştirileri makalemize taşıdık. Fakat kaleme aldığımız yazılardan sonra baronun konuyla ilgili detaylı bir açıklamanın bize yapmasını beklerken, ne yazık ki baronun istismar olayları karşısındaki savunma ve bize karşı suçlamalarını son yaşanan çocuk istismarı ile ilgili tek satır bile yazmayan başka bir gazetenin sayfalarından okuduk” şeklinde eleştirilerde bulundu.
İlgili haberler
Ayşegül adalet istiyor!

11 yaşındaki kızını istismar eden kocasını şikayet etti, adam serbest bırakıldı. Ayşegül’ü 4 kurşunl...

Amcasının istismarına maruz kalan P. S. dayanışma...

Çocukken istismara uğrayan, yıllar sonra şikayetçi olan S.P. can güvenliği olmadığı için ailesiyle b...

Bütün köy tecavüzü biliyordu, ama sustu...

Yozgat’ta zihinsel engelli K. K yıllarca 11 kişinin tecavüzüne uğradı. Tüm köy kadının yaşadığı mağd...