Batıkentli kadınlardan 25 Kasım eylemi: Sokaklarda olmaya devam edeceğiz
25 Kasım dolayısıyla açıklama yapan Batıkentli Kadınlar, pandemiyle birlikte eşitsizliğin ve şiddetin daha da tırmandığına dikkat çekerken, kadınların ise mücadeleden geri durmadığını söyledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Batıkent Meydan’da kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi. Batıkentli kadınlar adına açıklamayı okuyan Bahar Polat, her güne kadın katliamı haberleriyle uyanıldığını ifade ederek, sadece Kasım ayında en az 39 kadının öldürüldüğünü söyledi. Erkek şiddetinin AKP iktidarıyla kadınların hayatlarında bir yönetim aracı halini aldığını dile getiren Polat, “Hal böyleyken devlet İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi gündemine alıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılır hale gelmesi kadın katillerini cesaretlendirerek kadın katliamlarının önünü açıyor. İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyor ve biz kadınlar için ne kadar hayati bir önemi olduğunu biliyoruz” dedi.


‘ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ’

Pandemi ile birlikte cinsiyet eşitsizliğinin ve kadına yönelik şiddetin daha da tırmandığına dikkat çeken Polat, kadınların ise tüm bu eşitsizlikler ve şiddet karşısında mücadeleden geri durmadıklarını ifade etti. Polat, kadın düşmanlığına, homofobiye, transfobiye, hayvan sömürüsüne, doğa katliamına, savaşa ve emek düşmanlığına karşı sokaklarda olmaya devam edeceklerini vurgulayarak özgürlük mücadelelerini büyüteceklerini söyledi.


İlgili haberler
Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Şiddete karş...

Yenikent Muhtarlığı önünde 25 Kasım açıklaması yapan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, ş...

Kucağımda bebekle işsiz kaldım

‘İlk vaka açıklanmadan 20 gün önce doğum yaptım. Tekrar işimin başına geçmeyi beklerken, pandemi ile...

EMEP: Şiddet her yerde; çare birliğimizde, mücadel...

EMEP, 25 Kasım vesilesiyle yaptığı açıklamada kadınlara seslenerek ‘Her neredeysek orada, örgütlenel...