Başkale’de evi yıkılan kadın yaşadıklarına ağıt yaktı
Van Başkale ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen selde evi yıkılan bir kadın yaşananlara ağıt yaktı. Sele kapılan bir kadın da vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Van’ın Başkale ilçesi Esenyamaç (Xaşkan) Mahallesi’nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde onlarca ev ve ahırın yıkıldı. Selde evi yıkılan bir kadın, Kürtçe ağıt yakarak, yaşananları dile getirdi.

Yaşanan selden dolayı evler kullanmaz halde olmasından dolayı yurttaşların dışarıda kaldı. Yurttaşlara ait ziynet ile değerli birçok eşyası kayıp olduğu bildirildi. Selden dolayı evleri yıkılan yurttaşlar, geceyi dışarıda geçirirken, halen köye yardımın ulaşmadığı öğrenildi. Selden dolayı yüzlerce koyun da öldü.

Evi selde yıkılan Selime Yurtsever, “Evim, ahırım selde yıkıldı. Hiçbir şeyim kalmadı. Hiç kimsem yok ve gidecek yerim yok. Eşim cezaevinde. 8 çocuğum var. Şu an kendimizi idare edebileceğimiz hiçbir imkanımız kalmadı. İnsanlardan yardım istiyorum. İki çocuğum ve ben hasta halimizle bekliyoruz” diyerek, Kürtçe ağıt söyledi.

SELE KAPILAN BİR KADIN KURTARILDI

Esenyamaç (Xwaşkan) Mahallesi’nde sele kapılan bir kadının köy sakinleri tarafından kurtarıldığı çekilen videolara yansıdı. Kadının hafif sıyrıklarla kazayı atlattığı kaydedildi.

Haber-Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı


İlgili haberler
Van’da bir kadın çocuklarının ve kendinin yaşamına...

Van’ın Özalp ilçesinde bir kadın önce 3 çocuğunu 3. kattaki evinden atarken daha sonra kendi yaşamın...

Van’daki depremzedeler: Ekmeğe muhtaç durumdayız

Van’daki depremde evleri hasar gören çok sayıda aile, kendi imkanlarıyla kurdukları brandalarda kalı...

Bu nasıl bir deprem yardımı?

İzmir depremi sonrası hasar gören evini boşaltmak zorunda kalan Nesli, bir depremzede olarak yaşadığ...