Banabi depo müdürü kadın işçileri taciz etti
Yemek Sepeti Banabi deposunda çalışırken işten atılan kadın işçi depo müdürünün taciz ve mobbingine maruz kaldığını iddia etti.

Yemek Sepeti Banabi deposunda çalışırken arkadaşıyla tartıştığı gerekçesiyle işten atılan bir kadın işçi, depo müdürü İsmail T. Tarafından mobbing ve tacizi maruz kaldığını iddia etti, şikayetlerinin ise dikkate alınmadığını anlattı.

Jinnews’e ulaşan kadın işçi, depoda yaklaşık bir yıl boyunca çalışan tek kadın olduğunu ve depo müdürü İsmail T.’nin kendini sistematik olarak taciz ettiğini söyledi. Yaşadığı tacizi Jinnewsten Marta Sömek’e yaşadıklarını anlatan kadın işçi şunları söyledi: “‘Gelince alnından öpeceğim’ diyerek başladığı tacizlere, ‘Neden tayt giymiyorsun, tayt sana çok yakışıyor, seni eve bırakayım, içelim mi, sana yemek ısmarlayayım mı, işi boşver Kadıköy’e gidelim’ şeklinde tacizlerini sürdürüyordu. Vardiyamdan sonra son otobüsün olmadığını bilmesine rağmen gece 00.00-01.00’e kadar, ‘Biraz daha kal, ben seni arabamla bırakırım’, aracın içinde de ‘İçelim mi’ diye dayatıyordu.” Çalıştığı süreçte İsmail T.’nin tacizleri sürdürmeye devam ettiğini paylaşan kadın, cinsel ürünlerin bulunduğu rafın önünde de sık sık sözlü tacizde bulunduğunu dile getirdi.

İsmail T.’nin deponun hiç denetlenmemesine güvenerek tacizi sürdürdüğünü aktaran kadın, “Müdür olmanın taciz etme hakkına sahip olunduğunu zannettiği için ve her nedense Yemek Sepeti gibi kurumsal bir işletme olmasına rağmen hiçbir şekilde denetlenmediği, kimseye sesimizi duyuramadığımız için her defasında sorunun kendimizde olduğuna, ‘Ben Müdürüm, bana mı inanacaklar, sana mı? İki tane şahit bulurum, hiçbir şey ispatlayamazsın, tazminatsız kapıda bulursun kendini” şeklinde tehdit edildiğini de sözlerine ekledi.

‘BAŞKA ÇALIŞANLARI DA TACİZ ETTİ’ İDDİASI

Çalışma arkadaşıyla yaşadığı tartışma sonrası işten çıkarıldığında insan kaynakları departmanına görüşmeye gittiğini söyleyen kadın, “Muhatap bulamadığım için bölge müdürü Fatih Y.’yi arayıp İsmail T.’nin tacizlerinden bahsettim ki benden sonraki kadın arkadaşlara da aynı tacizi yapma potansiyeli yüksek olduğunu bildiğim için bir uyarıda bulunmaktı niyetim. Bölge müdürü gülerek karşılık verdi. Daha sonrasında benim tartışma yaşadığım çalışma arkadaşıma da aynı tacizlerde bulunmuş. Üstelik İsmail T. kendi sebep olduğu tartışmanın faturasını da bana kesmiş” dedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ TACİZE UĞRAYAN KADINLARI TEHDİT ETTİ

Kendinden sonra başka bir depodan gelen iki kadın çalışanın da İsmail T. tarafından tacize maruz kaldığını dile getiren kadın işçi, “Nasıl olsa bir karşılığı yok diye düşünerek, daha da cesaretlenerek devamlı aynı şekilde sözlü tacizlerine devam etmiş. İki arkadaşımız bölge müdürü Fatih Y.’ye durumu anlatsa da örtbas edilerek, kadınlar depodan sürülmek ve işten çıkarılmakla tehdit edilmiş” ifadelerini kullandı. Ardından iki kadının yerine gelen başka kadın çalışanların da aynı şikayetlerde bulunduğunu dile getiren kadın, kuryelerden depo çalışanına herkesin yaşanan tacizi bildiği fakat bir muhatap bulamadığını paylaştı.

MÜDÜR HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Tacizler artınca depodaki kadın ve erkek işçilerle birlikte şirkete giderek İsmail T.’yi şikayet ettiklerini aktaran kadın, “Sonunda tacizci müdürü korumaktan vazgeçip sonunda disiplin sürecini başlatıp, ücretsiz izne çıkartmışlar. Bir kez daha gördük ki işçi sınıfının örgütlülüğü ve kazanımları tek başına olmuyor. Biz üretenler olarak hiçbir ayrım yapmadan kadın-erkek, ortak olarak kazanım elde ediyoruz” mesajını verdi.

Haber-Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Migros depo işçisi kadınlar: İnanıyoruz, biz kazan...

Yüzde 8’lik ücret artışına karşı eylem yapan ve işten atılan Esenyurt Migros depo işçisi kadınlar, ç...

Depo işçisi kadınlar ilk kez eylem alanındaydı

Berivan Balkay, Esenyurt’ta depo işçisi kadınların İstanbul Sözleşmesi tartışmalarını ve ardından bi...

Depo işçisi: Gece gündüz çalıştığım yer beni işten...

"Kreşler kapalı, çocuğumu bırakabileceğim bir kreş de yok. Senelerdir gece gündüz demeden çalıştığım...