BAKANLIKTAN UTANÇ TABLOSU: 1 yılda 1 hastanede bin 260 hamile çocuk
Dünya Kız Çocukları Günü’nde açıklama yapan SES, Sağlık Bakanlığının ‘hamile çocuklar’la ilgili raporunu değerlendirdi. SES hastaneye 1 yılda 1260 hamile çocğun başvurduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının soruşturma raporu, İstanbul’daki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2017’nin ilk 5 ayında 115 değil 158 çocuğun başvurduğu gerçeğini ortaya koydu. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikasının kamuoyuyla paylaştığı rapora göre hastaneye bir yılda 1260 hamile çocuk başvurdu.

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES), Dünya Kız Çocukları Günü’nde AKP’nin çocuk karnesini açıkladı. SES Genel Merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Sağlık Bakanlığının soruşturma raporunu değerlendirdi. İstanbul’da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2016 yılında 1260 hamile kız çocuğunun başvurduğunu söyleyen Erden, “Burada söz konusu olan her bir rakam candır, istismara uğramış, kendi çocukken gebe bırakılmış çocuklar, onların yaşamları vardır” dedi.

ACİL HAREKETE GEÇİLMELİ

Erden, Bakanlığının verilerini de değerlendirdi. Hastaneye 5 ay içerisinde 158, 1 yıl içerisinde ise 1260 hamile çocuğun başvurusunu infial olarak nitelendiren Erden, “Bu tablo kabul edilemez. Rapora göre, 2016 yılında hamileliği tespit edilen 1260 çocuğun 64’ü 15 yaş altında. Evet, yanlış duymadınız sadece bir hastanede bir yıl içerisinde 1260 çocuk hamileliği tespit edilmiş. Bu tabloyu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bizler sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu alanda mücadele eden kadın örgütleriyle, çocuk örgütleriyle birlikte çocuklarımızın barış içinde, özgürce çocukluklarını yaşayabilecekleri, çocuk olabilecekleri, her türlü istismardan korunacakları, çocuğun üstün yararının her şeyden önde tutulacağı, temel haklara ayrımsız-eşit ulaşabilecekleri bir dünya için kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Erden, Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere çocuğun cinsel istismarının ortadan kaldırılması için acil olarak harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Bu durumun eğitimde uygulanan gerici politikalar ve muhafazakarlaşmanın bir göstergesi olduğunu söyleyen Erden, raporun açıklanmasından bu yana iki gün geçtiğini ve sorunlulardan tek bir açıklama dahi duymadıklarını söyledi.


İlgili haberler
Hamile çocuk skandalında skandal savunma: Rızası v...

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde 115 hamile çocuk skandalıyla ilgili hastane raporunda ç...

Çocuk istismarına karşı Bakanlığın bir çalışması y...

Kadınların çocuk istismarlarının önlenmesine dair gönderdiği imzalara Bakanlıktan itiraf gibi yanıt:...

Bakanlık: Hamile çocuk sayısı 115 değil 158

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde hamileliği bildirilmeyen 115 çocuğa ilişkin rapor hazırlayan Sağ...