Bakanlıktan Süleymancılara 'eğitim için' 44 milyon lira
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Süleymancıların olduğu bilinen şirkete okulöncesi ve okul çağındaki yüzlerce çocuğa 'eğitim hizmeti vereceği' yeni yatırım için on milyonlarca lira destek sağladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen ve Resmi Gazete’de bugün yayımlanan belegelerde tarikatçıkara, "eğitim" vermeleri için milyonlarca lira teşvik sağlandı.

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın haberine göre Süleymancıların olduğu bilinen Çamlıca Basım Yayın ve Ticaret AŞ’ye 500 çocuğa "eğitim hizmeti" vereceği yatırım kapsamında 44 milyon lira teşvik sağlandı.

Çamlıca şirketine okul öncesi 100 öğrenci, ilkokul dönemi 200 öğrenci, ortaokul dönemi 200 öğrenciyi kapsayacak şekilde toplam 500 öğrencinin eğitim hizmetleri için 44 milyon lira teşvik sağlandı.

Verilen 44 milyon liralık teşvik "hizmetler, ilköğretim hizmetleri" başlığı altında "komple yeni yatırım" kapsamında sağlandı. Yapılacak yeni yatırım ile 60 kişiye istihdam sağlanacağı da belgede yer aldı. Proje, bölgesel öncelikli yatırım olarak değerlendirildi.

Çamlıca Basım Yayın şirketinin bünyesinde ise Fazilet Neşriyat, Fazilet Çocuk, İnsan ve Hayat, Hasbahçe gibi farklı yayınevleri bulunuyor. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Koca koca bütçelerden kadınlara kırıntılar

Satı, Leyla ve Aysun, İstanbul’un İkitelli bölgesinde yaşayan ve Türkiye’deki pek çok kadın gibi bu...

Diyanet’in eğitim bütçesi, 124 üniversitenin ödene...

Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim alanındaki yatırımları için ayrılan ödenek, ODTÜ ve Boğaziçi dah...

Denizli Ekmek ve Gül: TBMM’de bütçe tartışılırken...

Denizli Ekmek ve Gül ‘Okullarda 1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek haktır’ diyerek Meclise çağrı yaptı:...