Kayseri Barosu Genel Kurulu'nda kadın avukatlardan İran'daki kadınlara destek
Kayseri Barosu Olağan Genel Kurulu'nda kadın avukatlar, İran'da kadınların yürüttüğü özgürlük mücadelesine destek vermek üzere saçlarını kesti.

Kayseri Barosu'nun olağan genel kurulunda kadın avukatlar, İran'da bir süredir devam eden kadınların özgürlük mücadelesine destek amacıyla saçlarını kestiler. Kadın Komisyonu Başkanı Av. Eylem Sarıoğlu Aslandoğan'ın yaptığı konuşmanın ardından sahnede saçını kesmesi ile, diğer kadın avukatlar da sahneye gelerek saçlarını kestiler.


'HER ALANDA TOPLUMSA CİNSİYET EŞİTLİĞİNE İHTİYAÇ VAR'

İki gün sürecek genel kurulun ilk gününde konuşan Kayseri Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Av. Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, fabrikalarda, hastanelerde, adliyelerde yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı ve İran'daki kadınların mücadelelerine selam gönderdi.

Sarıoğlu konuşmasında, "Bugün toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaratmış olduğu koşullar ile kadınlar birçok farklı alanda ayrımcılığa ve eşitsizliğe uğruyor. Adliyelerde, duruşma salonlarında, avukatlık bürolarında kadın avukatlar bu durum ile her gün karşı karşıya kalıyor. Diğer yandan fabrikalarda çalışan kadın işçilerden, hastanelerdeki kadın doktorlara kadar şiddet, ayrımcılık ve eşitsizlik kadınların sürekli karşılaştıkları bir durumdur. Bunun karşısında ise toplumun her alanında toplumsal cinsiyet eşitliği hepimizin ihtiyacıdır" dedi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN VAZGEÇMİYORUZ, İRANLI KADINLARIN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ'

Konuşmasına devam eden Sarıoğlu, "Geçtiğimiz süre içerisinde kaldıran İstanbul Sözleşmesi'ni biz danıştayda savunduk, her yerde savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda bugün İran'da başörtüsü takmamak için, özgürlükleri için mücadele eden kadınları buradan selamlıyoruz" dedi ve "bizlere 'kadın kadının kurdudur' diyorlar, hayır 'kadın kadının yurdudur' diyoruz" diye ekleyerek kadın dayanışmasına dikkat çekti. Konuşmanın ardından İranlı kadınları destek amacıyla saçlarını kesti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadınlar Mahsa Amini için bir araya geldi: İran'da...

Türkiye'nin pek çok ilinde İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesiyle başlayan protestolara destek verme...

İran tarihinden mücadeleci kadın portreleri

İran'ın tarihine mücadeleci kadınların yaşamları üzerinden bakıyoruz...

Mahsa’nın saçlarıyla ördüğümüz özgürlük mücadelemi...

Kapağımıza İranlı kadınların cesaretini, verdikleri gücü yansıtmak istedik. Hadis Najafi’nin sarı sa...