Ayrıldığı eşi ‘Polis bana bir şey yapmaz’ deyip tehditlerine devam ediyor
Eski erkek arkadaşı tarafından kaçırılan ve zorla evlenmek durumunda kalan 23 yaşındaki Tutku Gültakur, ayrıldığı halde tehdit edilmeye devam ediyor. Tutku, dayanışma bekliyor.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde yaşayan 23 yaşındaki Tutku Gültakur, tehdit zoruyla 6 ay boyunca evli kaldığı Diyar Yıldız’dan gördüğü şiddet nedeniyle ailesinin yanına döndü. Yıldız’ın tehditlerini ve saldırlarını ayrıldıktan sonra da devam ettirmesine dayanamayan Tutku, Dersim Ovacık’ta yaşayan anneannesi ve dedesinin yanına sığındı. Tutku şimdi dayanışma için kadınların desteğini bekliyor.
İstanbul Gazi Mahallesi’nde ailesiyle beraber yaşayan ve annesiyle beraber gözleme dükkanına bakan Tutku, eski sevgilisinin silahlı tehdidine ve şiddetine maruz kaldı. Hiç kimsenin desteğini yanında bulamayan Tutku, ailesi ile 3 defa polise başvurdu fakat hiçbir sonuç alamadı. Eski sevgilisinin kendisini kaçırması sonucu evlenmek zorunda kalan Tutku için evlendikten sonra da şiddet devam etti.

‘SENİ KİMSE KURTARAMAZ’

İki sene önce arkadaşlık yaşadığı Diyar Yıldız’dan bir süre sonra ayrıldığını söyleyen Tutku Gültakur, ayrıldıktan sonra Yıldız’ın kendisini rahatsız etmeye devam ettiğini dile getirdi: “İlişkimiz 2 sene önce başladı, son 1 senesinde ayrıldık. Ondan sonra peşime düştü. Beni sürekli ailemle tehdit ediyordu. Odamın camına geliyor, silahla tehdit ediyordu. Yatamıyor, evime giremiyor, tek başıma dolaşamıyordum. Sürekli polise gidiyorduk, hiçbir şekilde bir şey yapmadılar. Polise gittim diye markette bana saldırdı, boğazımı yırttı. Evi, dükkanımızı basıyordu. Öldürme çabası vardı. Babam kalp krizi geçirmişti, o gün ilk defa tek başıma eve gittim. Takip ediyormuş. Beni gördü geldi cama silah dayadı. Ondan sonra telefonumu aldı. ‘Yarın şu saatte gelmezsen bütün aileni bitiririm’ dedi. Cama silahla ateş etti. Kimseye bir şey söyleyemedim.
3 defa şikayetçi olduklarını ancak polislerin hiçbir şekilde bir şey yapmadığını anlatan Tutku, kararakola gittiklerinde polislerin kendilerine ‘Gelirse bizi arayın’ dediklerini ifade etti. “Silahla gelip evi bastığını söylediğimiz halde uzaklaştırma kararı bile vermediler” dedi. Yıldız’ın “Polis bana bir şey yapmaz, ne yaptı hani, ifademi alıp geri gönderiyor beni, yine geliyorum seni öldürmeye” dediğini dile getiren Tutku, “Gerçekten de karakoldan çıktığı gibi gelip iki defa bana saldırdı” diye konuştu.
“Dükkana gittiğim bir gün beni silah zoruyla kaçırdı Tekirdağ’a amcasının yanına. 3-4 gün ailemle görüştürmedi” dedi. Yıldız’ın ‘Eğer kimseye bir şey söylersen seni burada öldüreceğim. Polis bana bir şey yapamaz, kimse aileni kurtaramaz’ dediğini dile getiren Tutku, “Beni aldı götürdü kimse de bir şey diyemedi. Ailem beni aradı daha sonra. Sonra da eve getirdi. Aileler konuştu, anlaştı, ailem düğün olsun istedi. Düğün yapmayacaklardı. Annem kredi çekti. Düğün parasını verdi. O şekilde düğün oldu. Ailesi ‘Bizim yanımızda kalacaksın’ dedi. Başka eve taşınmamıza izin vermediler. O da onlar ne derse onu yapıyordu.”

TUTKU GÜLTAKUR

KIRIK BACAĞIMI TEKMELİYORDU, YUMRUKLUYORDU

Evlendikten sonra da şiddetin devam ettiğini söyleyen Tutku şöyle devam etti: “Sürekli şiddet görüyordum. Odadan çıkmama, evin bir köşesinde oturmama bile izin vermiyordu. Ayağa kalkınca bile kızıyordu. Her türlü psikolojik baskıyı, şiddeti gördüm. Ayak parmağımı kırdı, ‘Ayağın kırık değil, yalan söylüyorsun’ diye beni bir hafta hastaneye götürmedi. Ayağım şişti, inanmıyordu. Ailesi hastaneye götürelim dedi. Beni odaya çekip ‘Ayağın kırık değilse seni bu sefer öldürürüm” dedi. Hastaneye gittik, üzerine bastığım ve üzerinden zaman geçtiği için ayak parmaklarım çok kötü olmuştu.” Eve döndüklerinin ikinci günü eşinin alçılı ayağına tekme ve yumruk attığını ifade eden Tutku, “Komple kırılsın, hiç ayağa kalkamayayım istiyordu. Ailesi ilaç getiriyordu ilacı çöpe atıyordu. Ailesine kızıyordu, ‘Siz ona ilaç getirmeyin su getirmeyin, gitsin ne yapıyorsa yapsın’ diyordu. Ayağım kırık halde benden yemek, çay istiyordu. Yürüyemeyeceğimi biliyordu. Ben daha tuvalete gidemiyordum” dedi.

‘KADINLAR HİÇBİR ŞEKİLDE ERKEKLERE BOYUN EĞMESİN’
Şiddet dayanılmaz hale geldiğinde evden kaçmak için alçıyı sökme noktasına geldiğini anlatan Tutku şöyle devam etti: “Kimse hiçbir şekilde sahip çıkmadı bana, bize. İnsanlar gözüyle görüyordu ama yapabilecek bir şeyleri yoktu. Kimse başını belaya sokmak istemez. Biz de kimseye anlatamıyorduk zaten. Tek yapabildiğimiz polise gitmekti. Ailemin yanına döndükten sonra polisin bir şey yapmamasından da güç alarak dükkanı bastı çok defa. Bir gün gelip tehdit etti bizi dükkanda. Dükkan sahibimiz de şahit oldu. Konuşmak için arabasına bindirdi. Onu da tehdit etmiş.” Yaşananlardan sonra bir gece yarısı silahlanıp 2-3 arkadaşıyla evlerine dayandıklarını söyleyen Tutku, o süreçten sonra artık eve bile gidemediklerini, dükkanda yatıp kalktıklarını ifade etti. Babasının da kendilerini bırakıp gittiğini dile getiren Tutku, tehditlere dayanamayıp erkek kardeşiyle birlikte Ovacık’a gittiğini anlattı.
Ovacık’ta Tunceli Barosu aracılığıyla Yıldız hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını belirten Tutku, “Ailemde kim varsa, küçük çocuğuna kadar hepsini tehdit ediyor. Küfür ediyor” dedi. Kadınlara da seslenen Tutku, son söz olarak şunları söyledi. “Kadınlar hiçbir şekilde erkeklere boyun eğmesinler. Yaşamlarına sahip çıksınlar.”


İlgili haberler
Liseli kadınlar: 'Hep birlikte şiddete karşı durma...

Ankara Çubuk'ta 17 yaşındaki lise öğrencisi Şeyma Yıldız, erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle babası t...

Kadınlardan bekçilere itiraz: Şiddet, taciz, tecav...

Şiddeti, tacizi, tecavüzü, cinayetleri önlemek bir yana, kadınların kamusal alandan çekilmesine yol...

Polis, şiddet uygulayan erkeğe müdahale eden kadın...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar mahallelerinde bir kadının şiddete uğramasına müdaha...