Aydın’da öğrenciler yurt asansörünün düşmesine karşı öfkeli: Kader değil ihmal
Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci Zeren Ertaş'ın ölümüne ilişkin tepkiler büyüyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş adında bir öğrencinin yaşamını yitirmesine öğrenciler tepki gösterdi.

Aydın Kent Meydanı’nda toplanan öğrenciler, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “İhmale karşı omuz omuza”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Kader değil ihmal”, “Verdiğiniz yorgan kefen oldu” sloganları attı.

Seslerini duyurmak için yürüyüş yapmak isteyen öğrencilerin yürüyüşü polis ve TOMA’larla engellendi. Öğrenciler Kent Meydanı’nda yaptıkları açıklamada, yaşanan olayın ihmalden kaynakladığını dile getirirken, açıklama sonrası oturma eylemi gerçekleştirdi.

‘SORUMLU KYK VE YURT MÜDÜRÜDÜR’

Öğrenciler adına konuşan Boran Sürme, “Dün bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu olay bir kaza değil göz göre göre işlenmiş bir cinayettir. Bozuk olduğu bilinen defalarca arızalanan ve aylardır yapılan uyarılara rağmen hiçbir önlem alınamayan asansörün içinde can veren sıra arkadaşımızın ölümde sorumlu olan Kredi Yurtlar Kurumu ve yurt yönetimidir” dedi.

Yaşanan olaydan iki hafta önce benzer bir olayın daha yaşandığını hatırlayan Sürme, “15 arkadaşımız asansörde mahsur kalmış, 1 ila 2 kat arasında kalan asansörün kapısı açılarak bir facia daha yaşanması engellenmiştir. Asansör geçen senede arızalanmış ama tüm uyarı ve şikayete rağmen önlem alınmamıştır” diye konuştu.

‘SEBEP OLANLAR HESAP VERENE KADAR SESİMİZİ ÇIKARACAĞIZ’

“Kaybettiğimiz arkadaşımızı anmak için toplandığımız meydanda polis müdahalesiyle de karşılaştığımızı unutmayacağız. Arkadaşımızın ölümüne sebep olan bozuk asansörlere ve güvencesiz yurtlara önlem almayanlar arkadaşımızın ölümüne ses çıkartan öğrencilere karşı TOMA’larla önlem almıştır. Bizler bu faciadan sorumlu yurt yönetimi yargılanana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Aydın'da KYK yurdunda arızalanan asansör düştü, 1...

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK yurdunda arızalanan asansör düştü, 1 öğrenci hayatını kaybetti...

Kitap bile alamazken KYK borcunu nasıl ödeyeyim?

'Bir plan yaparken dahi KYK borcunu düşünüyorum, odak noktam olmuş.'

Eskişehirli kadınlar KYK yurdunda tacize tepki gös...

Eskişehir’de KYK Yurduna giren bir erkeğin kadınları taciz etmesini Ulus Anıtı önünde protesto eden...