Aşağısülmenli köyünde çadır yok, depremzedeler hasarlı evlerinde uyuyor
Malatya’nın Aşağısülmenli köyüne yardım gitmedi, -8 derecede çadırı olmayan depremzedeler hasarlı evlerine geri dönmek zorunda kalıyor.

Merkez üssü Maraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 depremlerinin 6. gününde Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Aşağısülmenli köyünde yaşayan yurttaşlara hâlâ yardımlar ulaşmadı. Çadır gelmediği için ağır hasarlı evlerinde kalmaya zorlandıklarını söyleyen depremzedeler, “Evlerde birimiz uyuyor, diğerimiz uyanıyor o şekilde kalıyoruz. İçme suyumuz, ekmeğimiz çok kısıtlı. Battaniyemiz yok, elimizde olan erzaklar ile idare ediyoruz, sesimiz duyulsun, bir an önce yardımlar ulaştırılsın istiyoruz” dedi.

DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK HASARLI EVLERDE UYUYORLAR

Depremzede Şenay Şentürk, evi hasar almasına rağmen çadırları olmadığı için evde kalmak zorunda kaldıklarını söyledi. Köyde hayatın bittiğini ifade eden Şentürk, “Depremden sonra evden zor çıktık, canımızı zor kurtardık. Köyümüze çadır hiç gelmedi. Elazığ’dan geleceğini söylediler, 6 gündür çadır bekliyoruz. Çadır olmadığı için evimizde kalmak zorunda kaldık. Birimiz uyuyor, diğeri uyanık kalıyor, dönüşümlü uyuyoruz. Yardım çok kısıtlı geldi, alamadım ben. İçme suyumuz yok, ekmeğimiz yok. Gıda malzememiz yok. Köyde hayat kalmadı. Bazı evler olduğu gibi çöktü. Çadıra battaniyeye, sobaya ihtiyacımız var. Kimse bizi duymuyor, sesimizi duyurmak istiyoruz, bize yardım edin” dedi.

‘HAVA -8 DERECE, ÇADIR YOK’

Zeynel Şentürk ise, “Bizim burada evler çatlak, binalar çöktü yıkıldı. Yardımlar yeni gelmeye başladı. Çadır yok. Evler, garajlar yıkıldı. İçme suyuna erişim kısıtlı, yemeği evlerimizde yapmak zorunda kalıyoruz. Kendi köyümüzde maddi durumu iyi olanlar erzak getirdi, onlarla idare ediyoruz. Çadır olmadığı için köy halkı mecburen evinde kalmak zorunda kalıyor. Dışarıda kalınmıyor çünkü, hava -8 derecede. Sallandığı an herkes kendini dışarı atıyor. 2 gündür hiçbir yardım ulaşmadı” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül
İlgili haberler
Malatya depremin ikinci gecesi: Çadır yok, ekmek y...

‘Görevli kurumlar gece boyunca uğramadı enkaz alanına. En temel ihtiyaçlardan mahrum kar altında ted...

Depremin 6. günü | Çadırkent hâlâ yaşanılır değil!

Depremin vurduğu Malatya'da 6. günde çadır kentler hâlâ yaşanabilir durumda değil. Depremzedelerin s...

Depremin 4. Günü | Kadınlar deprem bölgesinden akt...

Depremin 4. gününde Ekmek ve Gül olarak Adana, Antep, Adıyaman, Malatya, İskenderun, Diyarbakır’dan...