Arkadaşları Zülal için eylem yaptı: Artık tahammülümüz yok!
Ege Üniversitesi öğrencileri ve kadın örgütleri, öldürülen Zülal Tütüncü için eylem yaptı. Kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar ‘Bir arkadaşımızın daha ölümüne tahammülümüz yok’ dedi.

İzmir’de kadın örgütleri ve Ege Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz gün öldürülen Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğrencisi Zülal Tütüncü için eylem yaptı. Küçükpark Meydanında yapılan basın açıklamasında her gün artan kadın cinayetlerine ve cinayetlerin önüne geçilmemesine tepki gösterildi.

“Düşlerindeki maviliği yaşatacağız”, “Kadın cinayetlerini meşrulaştıramazsınız” ve “Yasta değil isyandayız, Zülal Tütüncü’yü unutmayacağız” yazılı pankartlar açan kadınlar adına açıklama yapan Tuana Uğuz, bugüne kadar katledilen tüm kadınların sesini duyurmak için toplandıklarını söyledi. Uğuz, “Duydunuz mu? Bu çığlığı bastırmak için nasıl ellerinden geleni yapıyorlar. Medyası kadın katillerini aklamaya çalışıyor, yargısı haksız tahrik indirimleriyle komik cezalar veriyor. İktidar kadına yönelik aşağılanmanın bin bir türlüsünü yaparak katilleri, tacizcileri, tecavüzcüleri cesaretlendiriyor” dedi.


“Üzgün değiliz, donan kanımız öfkeden. Zülal için yasta değiliz, onu kadın cinayetlerine karşı çektiğimiz isyan bayrağımızın bir köşesine ekliyoruz” diyen Uğuz, “Biz size insan kalmanın bedelini anlatacağız. Çünkü bizleri dersliklerimizden çıkaran, hepimizin öfkesini ortak bir çığlığa dönüştüren budur. Artık bir arkadaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. Sürekli olarak tacizin, tecavüzün önünün açılmasına karşı kadınlar var diyoruz” dedi.

TEK SORUMLU KATİL DEĞİL!
Zülal’in arkadaşı Fatma Küçükkurt ise, “Kız kardeşimizin öldürülmesinin sorumlusu yalnızca katili değildir. Bunun sorumlusu erkekliği besleyen iktidar söylemleri, kadınları görünmez kılan yasaların çıkarılmasını öneren erk akıl, erkek adaletin uygulayıcıları olan hukuk ve adli birimlerdir. Zülal’in çığlığı olup güçlenecek ve katil cezasını alana kadar geri adım atmayacağız” dedi.



İlgili haberler
Helin ve annesi ‘mücadele’ demişti şimdi sıra bizd...

Okuduğu lisenin önünde pompalı tüfekle öldürülen Helin’in yaşamını, çocukluğunu annesinin arkadaşı A...

Şiddet sistematik, devlet sessiz, kadınlar öfkeli

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşıyor. Rakamlar k...

Zülal’in arkadaşları tepkili; Medya cinayetleri me...

Ege Üniversitesi öğrencileri, arkadaşları Zülal Tütüncü’nün katledilmesi hakkında çıkan haberlerin c...