Antep’ten kadınlar: ‘Yaşamımızı savunmada kararlıyız’
Antep’te kadınlar Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının ardından tepkilerini göstermek için Demokrasi Meydanı'nda buluştu.

Antep’te kadınlar Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının ardından tepkilerini göstermeye devam ediyor. Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.


Gaziantep Demokratik Kadın Platformunun ve Kadın Meclislerinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin kadınların kazanılmış haklarına yönelik bir gasp olduğunu söyledi.


Kadınların kazanımlarının tek adamın iki dudağı arasından çıkacak sözlere bağlı olmadığını belirten kadınlar, “Sözleşmeden çekilmeyi kabul etmiyoruz. Yaşamımızı savunmaya kararlıyız. Kadınlar şiddet gördü, kadınlar öldü. Kadın erkek eşitliğine karşılar. Kadınları yok etmek istiyorlar. Kadınların canını kurtarmak değil devletin sorumluluktan kurtulmasını istiyorlar. Tüm kadınları Sözleşmeye sahip çıkmak için mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antep’te saldırıya uğrayan Suriyeli aileye poliste...

Antep’te evi taşlanan Suriyeli mülteci Emine Hanım’a polis ‘evden taşının’ derken, Hanım, ırkçı sald...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...