Antepli kadınlardan İstanbul Sözleşmesi eylemi
Gaziantepli kadınlar sokağa çıkarak İstanbul Sözleşmesinin iptali kararının geri çekilmesini istedi.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesinin feshi kararının iptali için basın açıklamalarına devam ediyor. Bugün de açıklama yapan platform 1 Temmuz’a kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Açıklamayı okuyan Gaziantep Demokratik Kadın Platformundan Serpil Dağdemir “Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz” diyerek Meclis’te oy birliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesinden tek kişilik Cumhurbaşkanı kararı ile çıkılamayacağını vurguladı.

Dağdemir, şiddetin, kadın cinayetlerinin, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, LGBTİ’lerin sistematik olarak hedef gösterildiği bir ortamda, sözleşmenin kaldırılmasını gündeme getirmenin tüm bu suçlara zemin hazırlayacağını belirtti.

“Sadece İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını değil, İLO 190 sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Sözleşmesinin de imzalanmasını ve gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz “ diyen Dağdemir, 1 Temmuz’a kadar alanlarda olacaklarını 1 Temmuz dan sonra da hep birlikte mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Açıklama katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu kağıtları taşıyan kadınlar ve atılan sloganlar eşliğinde bitti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antepli kadınlar: Deniz’ler, Duygu’lar, Feray’lar...

Antep’te kadınlar İstanbul Sözleşmesi için bir araya geldi. Duygu Delen’in ölümünde şüpheli olarak y...

Antep’te kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeç...

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz demek için; 19 Haziran...

Antepli kadınlar: Haklarımızı ve hayatlarımızı sav...

Tütüncüler Parkı’nda Demokrasi Meydanı,’na bisiklet süren kadınlar açıklama yaptı. Kadınlar İstanbul...