Antalya Kadın Platformu: Gülşen’in tutuklanması gözdağıdır
Antalya Kadın Platformu kadın katillerini cezalandırmak için kullanılmayan hukukun keyfi bir şekilde Gülşen'i cezalandırmak için kullanılmasına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Kadın Platformu Cuma akşamı yaptığı basın açıklamasında kadın katillerini cezalandırmayan yargının Gülşen’e keyfi bir şekilde tutukluluk kararı vermesine tepki gösterdi.

Antalya Kadın Platformu adına açıklama yapan Kadriye Tuğcu, “Gülşen, son birkaç aydır sahnede gökkuşağı bayrağı açması, sahnede giydiği kıyafetler nedeniyle iktidar yanlısı gericiler tarafından linç ediliyordu. Neredeyse her konserinde LGBTİ+’lara verdiği destek, buna dair gerçekleştirdiği performanslar homofobik iktidarın hedefi haline geldi. 25 Ağustos günü nisan ayındaki bir konserinde söylediği sözlerinin, aylar sonra servis edilmesi sonucu tutuklandı. Gülşen’e verilen tutuklama kararı, onun gibi yaşayan yani AKP iktidarının makbul kadın kalıbının dışında kalanlara, itaat etmeyenlere bir gözdağıdır” dedi.

Tuğcu şöyle devam etti: “AKP-MHP faşist iktidarının nefret söylemleri biz kadınları ve LGBTİ+ları hedef almakta ve her an bir ölüm, tecavüz, tutuklama ile karşı karşıya bırakmaktadır. Kadınlara uygulanan bu düşman hukukunun onda biri her türlü savaş politikasını kadın bedeni üzerinde tahakküm kurmak için kullanan erkeklere uygulanmamaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, 6284’ün etkin uygulanmaması ve tüm kararların tek adam faşizminden çıkması ülkeyi demokrasiden, özgürlükten, güvenilir bir yer olmaktan hızla uzaklaştırmaktadır.Erkek devletin her geçen gün elimizden almaya çalıştığı haklarımızdan, hayatlarımızdan, özgürlüğümüzden, savaş politikalarının her türlü şiddeti yönelttiği yaşamlarımızdan, kısmaya çalıştığı sesimizden, söylemek istediğimiz sözümüzden, kapatmaya çalıştığı bedenimizden, fikirlerimizden ve bize ait olan hiçbir şeyden vazgeçmiyoruz!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Ekmek ve Gül: Gülşen’in tutuklanması topluma...

Ekmek ve Gül Adana Grubu, dört ay önce bir konserinde yapmış olduğu konulma nedeni ile tutuklanmasın...

Kadınları aşağılayan, katleden, ayrıştıranlara söz...

İktidar sözcüleri, devlet görevlileri, kurum temsilcileri kadınları hedef alan, aşağılayan açıklamal...

Danıştayda savunma yapan avukatlar: Tüm toplumun h...

Danıştay duruşmalarında savunma yapan kadın avukatlar, sözleşmeden çekilme yetkisinin ‘tek adam keyf...