Kadınları aşağılayan, katleden, ayrıştıranlara söz yok, Gülşen’e jet tutuklama var
İktidar sözcüleri, devlet görevlileri, kurum temsilcileri kadınları hedef alan, aşağılayan açıklamalarına hiçbir şey yapılmazken Gülşen'in jet hızıyla tutuklanması büyük tepki topladı.

Sahne performansı ve kıyafetleri üzerinden hedef gösterilen, cinsiyetçi yorumlara maruz kalan Şarkıcı Gülşen, Nisan ayında ayında verdiği bir konserinde gitaristi ile şakalaşırken “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadeleri nedeniyle önce gözaltına alındı. Şarkıcı Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu gerekçesiyle polis ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı. Yaklaşık 4 saat emniyette ifade veren Gülşen işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta da ifadesi alınan Gülşen, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği, Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Kadın katilleri ellerini kollarını sallayarak dolaşırken, devlet görevlileri kadınları hedef alan açıklamalar yaparken, devlet yetkilileri kadınlara yönelik nefret içeren sözler sarf ederken devreye girmeyen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” maddesi, Gülşen’e işledi.

Gülşen’in sarf ettiği sözler Milli Eğitim Bakanından Adalet Bakanına, AKP sözcüsü Ömer Çelik’ten AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a, Kültür ve Turizm Bakanından Diyanet İşleri Başkanı’na kadar pek çok isim tarafından gündem edildi. Milli Eğitim Bakanlığı yazılı açıklama yaparak hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Mesajı alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla karar aldı ve Gülşen evinden gözaltına alındı. Ardından da tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevine gönderildi. Cezaevi girişinde bekleyen kalabalık Gülşen'e destek verdi.

Gülşen'i tutuklayan hakim İbrahim Eroğlu'nun, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne HSK tarafından 12 Ağustos'ta atandığı, yani, Sulh Ceza Hakimliğinde tecrübesinin yalnızca 13 gün olduğu, hakimliğe ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başladığı ortaya çıktı.

HATIRLATIYORUZ…

 ◾Daha önce başı açık kadınlardan “Et görüyorum” diye söz eden, oruç tutmayanlar için “sopalanabilirler” diyen imam Halil Konakçı, “Sensiz cennet bile sürgün sayılır” gibi şarkılar sdinleenlerin dinden çıktığını söyledi. Hakkında bir tek işlem yapılmadı.
 ◾Sosyal Doku Vakfı kurucusu ve başkanı Nureddin Yıldız, çalışan kadınları hedef alarak "Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir. Bir kadın çalışmayı tercih ederek fuhuşa hazırlık yapmış olur" dedi, hakkında hiçbir işlem yapılmadı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için “sürtük” dedi, hakkında yapılan suç duyuruları ve RTÜK başvuruları dikkate bile alınmadı.
 ◾Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal "Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya'da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun yüzde 80'i açık tipler türedi. Bu teşhir, 'beden görseli satma' değil mi? Beden satmaya giden yol, fahişelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!" dedi. Gülşen için açıklama yapan yetkililerin hiçbirinden tepki gelmedi.

İKTİDAR SÖZCÜLERİ TEK SES OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yazılı açıklamayla, “Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.

‘GÖRÜNTÜLER PROVOKATİF AMAÇLI SERVİS EDİLDİ’
Öte yandan Gülşen’in verdiği ifade ODA TV tarafından yayımlandı. “Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum” diyen Gülşen şunları söyledi: “Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur.”

KADIN ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ YAĞDI








Güncellendi...

İlgili haberler
EŞİK: Sanatçılara yönelik ayrımcılık, taciz ve bas...

EŞİK sanatçılara yönelik ayrımcılığa, tacize, baskılara ve konserlerinin iptal edilmesine karşı açık...

Devam edeceğiz; şarkı söylemeye, konuşmaya, üretme...

Gülşen ve Sezen Aksu’nun yaptığı açıklamalar yıllardır inatla birbirimize sahip çıkarak, dayanışma i...

Çok canım sıkılıyor... Sanatçı vuralım istersen!*

İzmir’den tiyatro oyuncusu Beldem Şengül yazdı…