Ankara’da kadınların eylemine polis engeli
Kuğulu Park'ta İstanbul Sözleşmesi için bir araya gelen kadınlar polis engeliyle karşılaştı. Kadınlar Mülkiyeliler Birliği'nde toplanarak İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Ankara Kadın Platformu, AKP MYK toplantısı yapıldığı saatlerde Kuğulu Park’ta nöbet eylem yapmak istedi. Ancak saatler öncesinde parkı abluka altına alan polis, yolda eyleme giden kadınlara GBT yaparak eyleme izin vermeyeceklerini bildirdi.  

Ankara Kadın Platformu'nun çağrısı ile kadınlar Kuğulu Park'ta oturma eylemi düzenlemek istedi. Ancak emniyet tarafından abluka altına alınan Kuğulu Park'ta kadınların eylemlerini gerçekleştirmelerine izin verilmedi. Parkın etrafını saatler öncesinden çeviren polis, Tunalı Hilmi caddesinde de eyleme gideceğini düşündüğü kişilere kimlik sorgulaması yaparak parkı kapattıklarını bildirdi. Polis, kadınların İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapacağı eylemi engelledi.

Alanın kapatılmasıyla Mülkiyeliler Birliği’nde toplanan kadınlar, kadın mücadelesini engellemeye yönelik hiçbir saldırı karşısında geri durmayacaklarını, yılmayacaklarını belirttiler. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin kesinlikle kabul edilmeyeceği, pazarlık konusu yapılmayacağı vurgulandı.

Daha sonrasında hep birlikte bir kafeye geçen kadınlar “Ankara'da ve bulunduğumuz her alanda #İstanbulSözleşmesi nöbetine ve #KararKadınların demeye devam ediyoruz!” dedi.


İlgili haberler
İzmirli kadınlar kararlı: İstanbul Sözleşmesi'ne s...

İzmir Alsancak'ta düzenlenen forumda bir araya gelen kadınlar, AKP iktidarına ‘Kadınların şiddetsiz...

Ömer Çelik'ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Çal...

AKP MYK’sı sonrası İstanbul Sözleşmesine ilişkin sorulan bir soruya yanıt veren Ömer Çelik, çalışmal...

Kadınlar, AKP MYK’sınde gündeme gelmesi beklenen İ...

Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi'nin AKP MYK'sinde bugün tekrar gündem edilecek olması üzerine #...