Ankara’da Fadime Tekin’i bıçaklayan eski eşi aftan yararlanmış!
Ankara’daki Ahmed Arif Parkı’nda 6 yıl önce kendisinden boşanan Fadime Tekin’i bıçaklayan Rıza Işık’ın daha önce de bir kadını öldürdüğü ve aftan yararlanarak çıktığı ortaya çıktı.

Torununu götürdüğü parkta 6 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından bıçaklanan Fadime Tekin hala yoğun bakımda. Fadime Tekin'in oğlu Murat Işık, annesini bıçaklayan Rıza Işık'ın gençliğinde kadın cinayetinden hapse girdiğini ama aftan yararlanarak 10 yılda çıktığını anlattı. Işık, alabileceği en ağır cezanın verilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.
Ankara’nın Sokullu Mahallesi’nde oturan ve torununu Ahmet Arif Parkı’na gezdirmek için götüren Fadime Tekin, 6 yıl önce boşandığı Rıza Işık tarafından bıçaklandı. Karaciğerinden yaralanan Tekin'in durumu hakkında bilgi veren doktorlar, olayın üzerinden 48 saatin geçmesinin ardından daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabileceğini söylediler.

EVİME KADAR GELMİŞTİ
Saldırının ardından Fadime Tekin'in oğlu Murat Işık, yaşananları anlattı. Annesinin 6 yıl önce boşandığını ve yıllardır Rıza Işık'ı görmediklerini belirten Murat Işık, “Son 3 aydır Ahmed Arif Parkı'na geliyordu, biz de görüşmek istemediğimizi söylüyorduk. Geçen pazartesi evime kadar geldi, ben de evden çıkardım. Sonra anneme ‘benimsin, benimle barışacaksın' gibi şeyler söylemiş. Sonraki günlerde de takip edip saldırmış” dedi.

PARKTAKİ GENÇLER MÜDAHALE ETMİŞ
Işık kısa süre önce fabrikadan çıkarıldığını ama eşiyle birlikte çalıştıkları için annesinin kızına bakmaya geldiğini söyleyen, saldırının gerçekleştiği gün de annesinin kızını parka götürdüğünü aktardı. O gün annesinin telefonundan kendisini arayan bir kişinin “Anneniz bıçaklandı, korkacak bir şey yok” diye haber aldığını belirten Işık, “Parka gittiğimde annemi sedyede gördüm. Bilinci açıktı, iyi olduğunu söyledi. Annem bıçaklanınca parktaki gençler hemen müdahale etmiş. Sonra kızım aklıma geldi, 'Kumsal' diye bağırmaya başladım. Bir kadının köşede kızımı kucağında tutup beklediğini gördüm. Kızım da o sırada yanındaymış ama 1 yaşında olduğu için ne olduğunu anlamamıştır. Polisle birlikte karakola gidip ifade verdim. Sonra hemen eve gidip eşyaları aldım, hastaneye gittim” diye konuştu.

GENÇLİĞİNDE DE BİR KADINI ÖLDÜRMÜŞTÜ
Rıza Işık'ın psikolojik sorunları olduğu ve kendi akrabaları arasında da sevilmediğini anlatan Murat Işık, “Şu an halalarım, amcalarım da yanımda. Bunun yaptığı ilk saldırı değil. Gençliğinde de bir kadını öldürmüş. 1972 yılında, Sivas'ta sevgilisi veya nişanlısı olan bir kadını öldürdüğü için hapse girmiş. Fakat aftan yararlanıp sadece 10 yıl yatıp çıkmış. Ama bu sefer alabileceği en ağır cezayı alması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Çünkü bu planlı öldürmeye teşebbüsten yaralamadır. Ayrıca annem engelli ve ayağında platin var” dedi.

İlgili haberler
Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Ankara’da bir kadının bıçaklanmasının ardından kad...

Ankara’da Fadime Tekin adlı kadın boşandığı erkek tarafından bıçaklandı. Olayın duyulmasının ardında...