Anaokullarında beslenmesiz aylık tavan ücreti 650, beslenmeli bin 450 lira oldu
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul öncesi eğitim kurumlarında beslenmesiz aylık tavan ücretini 650 lira, beslenmeli aylık tavan ücretini ise bin 450 lira olarak belirledi.

Okul öncesi eğitim kurumlarında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tespit Komisyonu tarafından 2024-2025’te uygulanacak katkı payının beslenmesiz aylık tavan ücreti 650 lira olarak belirlendi. Beslenmeli katkı payı aylık tavan ücreti ise bin 450 lira olarak belirlendi. Bu durumda beslenmesiz okullarda dokuz aylık ücret 5 bin 850 liraya kadar çıkıyor.

Ekmek ve Gül olarak başlattığımız "eğitimin her kademesinde okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek" kampanyamız devam ederken veliler aylık 650 liralık katkı payının bütçelerine fazla geldiğini ifade ediyor.

Cumhuriyet gazetesinden Şevval Aydoğan’ın haberine göre Veli-Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz, her ailenin bu ücreti veremeyeceğini ifade etti.

Yılmaz, “Okul öncesinde bu katkı payı haricinde zaten yılın başında veliye liste verilerek öğrencinin 9 ay boyunca kullanacağı materyal, temizlik malzemeleri velilerden isteniyor. Bu fiyatlar da üzerine eklendiğinde harcama daha da artıyor. Çoğu öğrencinin velisi asgari ücretin altında kazançları olan veliler. Bu velilerin aylık olarak bu ücretleri ödemesi zor. Özellikle okul öncesinden başlayarak eğitim ücretsiz olarak sağlanmalı” dedi.

Okullarda bir öğün ücretsiz yemek talebine değinen Yılmaz, “Öte yandan okul öncesi çocuklar başta olmak üzere ‘okullarda bir öğün ücretsiz yemek’ uygulaması tekrar hayata geçirilmeli. Veliler bu ücretlerden kaçmak için çocukları okulöncesi kurumlara yollamıyorlar, bu hizmetleri ücretsiz veren tarikat cemaat okullarına yöneliyorlar" dedi.

Fotoğraf:  Carina Chen/ Pixabay

İlgili haberler
Leman okul öncesinde ücretsiz yemeğin kesilmesini...

Haftalık Leman dergisi, geçtiğimiz dönem başlayan okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek verilmesi uygu...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca MEB'e sordu: Okul ö...

Yayın Kurulu Üyemiz ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca, okul öncesi eğitimde geçtiğimiz yıl başlatıla...

MEB 'kaynak kısıtlı', Danıştay çocuk açlığı 'zarar...

Okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek hakkına dönük kısıtlamanın durdurulması, tüm okul öncesi eğitime...