Altınoluk’ta kadınlar Sennur Sezer’i andı
15 günde bir, bir araya gelen kadınlar sağlıktan eğitime, krizden sosyal yaşama bütün konularda konuşan kadınların son buluşmaları Sennur Sezer ve mücadelesini üzerineydi.

15 günde bir buluşma gerçekleştiren Altınoluk’ta yaşayan yaklaşık 50 kadın her buluşmalarında bir konuyu ele alıyorlar. Kadınlar en son buluşmalarında 7 Ekim 2015’te yaşamını yitiren şair Sennur Sezer’i andı.

Evlerde yapılan kadın günlerine alternatif olarak bu kadın buluşmalarını düzenlemeye başladıklarını söylen kadınlardan Kadriye Gümüştaş, 3. senesine başlanan bu kadın buluşmalarında kadınların ufuklarını açacak, sorunlarına beraber çözümler aranacak bir platform oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda her buluşmanın konularına kadınların ortak karar verdiklerini söyledi. Sağlıktan eğitime, krizden sosyal yaşama kadar bütün konular bu buluşmalarda yer alıyor. Kadınlar “Bu seferki buluşmamız biraz geç kalsa da Sennur Sezer için olsun” dedi.

Sennur Sezer’in yaşamının anlatıldığı etkinlikte, emekçi bir kadın şair olan Sennur Sezer’in tüm yaşamı boyunca işçi grevlerinde ve direnişlerinde, kadın cinayetlerine karşı gösterilerde ve mahkemelerde, çocuklar için düzenlenen etkinliklerde hep en önde olduğu, daha güzel bir yaşam mücadelesi için nerede ihtiyaç varsa orada olduğu vurgulandı. Sennur Sezer’in mücadelesinin biz kadınlara hep örnek olduğu ve olmaya devam ettiği söylendi.

Kadınlar sohbet sonrası Sennur Sezer’in şiirlerini okudular.

İlgili haberler
Kadınlar, Sennur Sezer için söyledi

2 yıl önce aramızdan ayrılan Sennur Sezer'in 'Sesimi arıyorum' şiirini kadınlar okudu. Sennur Sezer'...

Sennur Sezer şiirleriyle Flormar direnişinde

Emek Partisi Kadıköy İlçe Örgütünden kadınların Flormar işçilerini ziyaretinde Sennur Sezer de şiirl...

GÜNÜN BELLEĞİ: Sennur Sezer’i kaybedeli 3 yıl oldu...

Sevgili Sennur Sezer’i kaybedeli bugün 3 yıl oldu. Onu sevgiyle, özlemle anıyor; mücadelesiyle ve şi...