Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi serbest bırakıldı
Ankara’da Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen’in ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, ‘uyuşturucu kullanımını özendirmek’ suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in, geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı. Sema Esen’e, ölümünden yaklaşık 3 ay önce şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınan Ümitcan Uygun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklandı.

AVUKATI DUYURDU

Ümitcan Uygun’un avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Uygun, Ankara 1’inci Sulh ceza Mahkemesi kararıyla dün gece tahliye edildi. Tahliye kararını Uygun’un avukatı Çağatay Cengiz, Twitter hesabından duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Uygun hakkında uyuşturucuya ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından iade edildiği öğrenildi. İddianamede şüpheliler Ümitcan Uygun ve Fadime Büşra G.’nin, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, ‘uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek’ suçunu işledikleri belirtilmişti. Şüphelilerin 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Ümitcan Uygun hakkında Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturma ise sürüyor. Ölümünden yaklaşık 3 ay önce, 17 Nisan’da Sema Esen’e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyada canlı yayınlayan Uygun ve o sırada evde bulunun arkadaşı Enes Ö. hakkında ’konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘tehdit’ suçlarından açılan dava da devam ediyor. Uygun ve Enes Ö. tutuksuz yargılanıyor.

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
‘Aleyna Çakır’ın katilleri’ paylaşımına hapis iste...

Aleyna Çakır’ın katil zanlısı Ümitcan Uygun’un Erdoğan ve Bahçeli’nin resimleri önünde çektirdiği fo...

Aleyna Çakır’ın üzerindeki doku ve spermin Ümitcan...

Adli Tıp Kurumu, evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uy...

ATK raporuna göre Aleyna Çakır ‘asılma’ sonucu yaş...

Ankara’da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kuru...