Alanya’da, beraber uyuyan kardeşler ‘eşcinsel’ denilerek okuldan gönderilmek isteniyor
Alanya'da kaldıkları okul yurdunda beraber uyudukları için 'eşcinselsiniz' denilen kardeşlerin babası, Okul Müdürü tarafından çocukların okuldan gönderilmesi yönünde baskıya uğradıklarını iddia etti.

Antakya'da depreme yakalanan ve 4 buçuk saat göçük altında kalan kardeşler, Alanya’da kaldıkları Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi yurdunda beraber uyumaları nedeniyle ‘eşcinsel’ denilerek yurttan atılmak istendi. Yurttan atılmak istenen çocukların babası Mehmet T, kardeşlerden birinin göçük altında kaldığını bu nedenle korku yaşadığını ve depremden sonra kardeşiyle uyumaya başladığını ifade etti.

Antakya'da enkaz altında kalan 16 yaşındaki ikiz kardeşler okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesine aldırdı. Aynı yurtta kalan öğrencilerden birinin ‘birlikte uyuyorlar’ diyerek yurt yönetimine şikayet ettiği ikizler, rehber öğretmen tarafından çağrıldı. Gazeteci Mustafa Dilek'in duyurduğu habere göre, rehber öğretmen çocuklara ilişkin okul yönetimine “eşcinsel” dedi. Daha sonrada yurdun müdür yardımcısı Ş.Y, çocukların babasını arayarak “Kızların eşcinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMI HATAY’A GETİRECEĞİM"

Yaşananlara ilişkin konuşan ikiz kardeşlerin babası Mehmet T, baskılardan dolayı çocuklarını Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesinden almak zorunda kalacağını ifade etti. Baskılara dayanamadığını ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirten Mehmet T, “Yarın çocuklarımı Hatay’a geri getireceğim. Çocuklarımı okuldan almam yönünde bana baskı yapıyorlar ama Antakya’da eğitim hâlâ çadırlarda veriliyor” dedi.

"PSİKOLOJİLERİ BOZULDU, OKULA GİDEMİYORLAR"

Yaklaşık 40 gündür çocuklarının psikolojik baskı altında olduğunu ifade eden Mehmet T, “Çocuklarım baskılardan dolayı hemen yurdun dibindeki okula gidemiyor. Ara tatilde müdür kızlarımı okuldan aldığım takdirde devamsızlıklarını sileceği yönünde usulsüz bir teklifte bulundu” iddiasında bulundu.

Yaşanan baskılardan dolayı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayette bulunduğunu anlatan Baba Mehmet T, “Okul müdürü yanına çağırıp ‘Şuralara imza atın disipline verilip kovulacaksınız. Sicillerinize işlenecek ve hiçbir şey olamayacaksınız’ diyerek çocuklarımı korkutuyor” dedi.

EĞİTİM ÇADIRLARDA DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili dava süreci başlattıklarını da aktaran Baba Mehmet T, “Çocuklarım depremi yaşadı ve biz halen 4 kişi bir konteynerin içinde kalıyoruz. Çocuklarım geldiğinde 6 kişi olacağız. Burada eğitim yok. Hatay’daki spor lisesi çadırda eğitim veriyor. Öğretmen eksikliği var, bu nedenle herkes çocuklarını okuldan alıyor, okullar boş” diye belirtti.

Depremin ardından çocuklarını daha iyi bir eğitim almaları için Alanya’ya gönderdiğini söyleyen Mehmet T, “Çocuklarımı psikolojileri düzelsin diye gönderdim ama depremden daha çok yıktılar” diye konuştu.

Fotoğraf: Google Street View

İlgili haberler
Depremzede anne: Çocuklarıma bozuk yemek yedirmek...

Hatay Samandağ’da depremzede Gül B. sıcak havalarla birlikte kaldıkları çadırda yiyeceklerinin bozul...

Diyanet’in eğitim bütçesi, 124 üniversitenin ödene...

Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim alanındaki yatırımları için ayrılan ödenek, ODTÜ ve Boğaziçi dah...

Cinsiyet ayrımcılığının emniyet supabı: Şer'i huku...

Ortadoğu’da İslam bir dinin tebyininden öte toplumsal baskı mekanizmalarını oluşturmak, farklı yerle...