Depremzede anne: Çocuklarıma bozuk yemek yedirmek istemiyorum
Hatay Samandağ’da depremzede Gül B. sıcak havalarla birlikte kaldıkları çadırda yiyeceklerinin bozulduğunu ve artık çocuklarına bozuk yemek yedirmek istemediğini söyledi.

6 Şubat depremlerinin üzerinden 4 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen depremzedeler en temel ihtiyaçlarına dahi erişemiyor. Hatay Samandağ’da bulunan evleri depremde yıkılan Gül B. sıcak havalarla birlikte kaldıkları çadırda yiyeceklerinin bozulduğunu ve artık çocuklarına bozuk yemek yedirmek istemediğini söylüyor.

4 çocuğuyla birlikte çadırda kalan 35 yaşındaki Gül B. enkazdan hiçbir eşyalarını çıkartamadığını belirterek “Mahallede evleri yıkılmayan komşularımızdan elektrik çektik, sağ olsunlar yardımcı oluyorlar. Bir buzdolabı istiyorum, çocuklarıma bozulmuş yemek yedirmek istemiyorum. Yiyecekler çadırda açıkta karıncalanıyor hava çok sıcak bozuluyor. Çocuklarımın midesi bulanıyor, zehirlenecekler diye korkuyorum. Su ihtiyacımızı dağdan gelen suyla karşılıyoruz ama su çok az akıyor. 5 litre su için 20 dakika bekliyoruz. Hijyen dert, kaldığımız yer harabe.” diye anlatıyor.

Gönüllülerin belirli zamanlarda getirdiği erzak yardımlarını aldığını belirten Gül B. “Başvurduğumuz hiçbir yer olumlu geri dönüş yapmadı. Hiçbir yerden yardım alamadık. Kaymakamlığa başvurdum buzdolabı ve yatak talebiniz uygun bulunmamıştır diye red cevabı geldi. Allah kimseyi bizim düştüğümüz duruma düşürmesin. Ne yapacağımızı gerçekten bilmiyorum” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hatay’daki gebeler doğumu nerede yapacağı kaygısın...

Hatay'da ayakta kalan tek özel hastanede muayene hariç sezaryen ile doğum 9 bin 750 TL. Özeldeki doğ...

Hatay’da 100. gün anması: ‘Unutmak yok, affetmek y...

Depremin yüzüncü gününde bir anma yapan Harbiye halkı ‘Geleceğimizi yeniden inşa edeceğiz’ dedi.

Hatay’da geç kalan yardım isyan ettirdi!

Hatay’da incelemeler yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüşen bir depremzede yurttaş ‘De...