AKP’nin hedefinde LGBTİ derneklerinin kapatılması var
AKP’nin gündeme getirdiği ve Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde LGBTİ derneklerinin kapatılmasının önünün açılabileceği öne sürüldü.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından Anayasa değişikliği konusu tekrar siyasetin gündemine geldi. AKP’nin gündeme getirdiği ve Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen, ama Genel Kurul gündemine gelmeyen anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin LGBTİ derneklerinin kapatılmasının da önü açabileceği belirtildi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre AKP kulislerinde anayasa değişikliği sonrası Dernekler Kanunu’nda ‘uyum yasaları’ çerçevesinde düzenleme yapılabileceği konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘helalleşme’ çıkışları kapsamında yayınladığı bir videoyla başörtüsüne dair bir kanun teklifi vereceklerini duyurmuştu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak anayasa değişikliği teklifi sunacaklarını ve buna ‘ailenin korunması’ amacıyla bir madde ekleneceğini söylemişti.

Hazırlanan anayasa değişikliği teklifine LGBTİ’lere karşı anayasanın 41’inci maddesinin başlığı ‘Ailenin korunması, evlilik birliği ve çocuk hakları’ diye değiştirilirken, maddeye “Evlilik birliği, ancak kadınla erkeğin evlenmesiyle kurulabilir” hükmü eklenmesi istendi. Ayrıca teklifin gerekçesinde “Türk toplumunun temeli olan aile yapısını korumak ve aileye yönelik her türlü tehlike, tehdit, saldırı, çürüme ve sapkınlığa karşı tedbir almak devletin asli görevidir” ifadelerine yer verildi.

AKP’Lİ YÖNETİCİ: HIZLICA KURTULMAMIZ GEREK

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde LGBTİ derneklerinin de faaliyetlerine ‘hızlıca’ son verileceğini öne süren AKP’li bir yönetici, “Muhalefet Türk aile toplumu açısından ne kadar samimi hep birlikte göreceğiz. Özellikle kendilerini toplumumuza ‘değerlerine sıkı sıkıya bağlı’ olarak tanımlayan partilerin burada alacağı tavrı merakla bekliyoruz" diye konuştu.

AK Partili ismin aktardığına göre, LGBTİ derneklerinin kapatılması da gündeme alındı: “Aslında dernekler yasasında değişiklikle bu mümkün olabilirdi. Ama bunun karşısında yüksek mahkemelere başvurular olacaktı ve buradan çıkacak kararları bilemeyiz. Bizim hızlıca bu yayılan sapkınlığın örgütlenmiş halinden kurtulmamız gerekiyor. Bu nedenle anayasa değişikliği sonrası, uyum yasalarıyla dernekler yasasında değişiklik yapılacak. Ardından da bu yapılar hızla kapatılabilecek, çünkü faaliyetleri anayasanın dışında olacak.” 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İTÜ işçileri TİS hakları için yürüdü: Kazanılmış h...

Kadınların da içinde olduğu Tez-Koop-İş üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlana...

Karabağlar Kent Konseyi’nden kadın cinayetlerine “...

İzmir Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, artan kadın cinayetlerine karşı basın açıkla...

LGBTİ’lere kafede toplanmak da yasak

Onur Ayı etkinliği yasaklarını bir yenisi eklendi. Onur Ayı etkinliği yapılacağı için bir kafeye Kay...