Adana ve Eskişehir'de Onur Yürüyüşlerine gözaltı
Polis, Adana ve Eskişehir’de Onur Yürüyüşüne katılmak isteyenlere müdahale etti, en az 36 kişi gözaltına alındı.

Her yıl tüm dünyada haziran, LGBTİ Onur Ayı olarak kutlanırken Türkiye’ise birçok il ve ilçede Onur yürüyüşleri hedef gösterildi, valiliklerce yasaklandı, kapalı alan etkinlikleri bile polis ablukasına alındı. Adana ve Eskişehir'de gerçekleşen Onur yürüyüşüne katılmak isteyenler gözaltına alındı.

Eskişehir’de bu yıl polis, Onur Yürüyüşünün başlayacağı Vişnelik Mahallesi Çolpan Sokak üzerindeki Hasan Polatkan Kültür Merkezi’ni ablukaya aldı. Yürüyüş için toplanan LGBTİ'ler gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. İkisi avukat olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. Şu anda ifade işlemleri sürüyor.

Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Atatürk Parkı'nda açıklama yapmak istedi. Adana Emniyeti ise, Adana Valiliği'nin 3 boyunca aldığı eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek, açıklamaya izin vermedi. Polislerce etrafları sarılan kitleye polis sert bir şekilde müdahale etti. Müdahalede basın mensupları da engellenmeye çalıştı. Kitle içerisinde bulunan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca polislerce darp edilerek, gözaltına alınmak istendi. Polis müdürünün Koca'ya müdahale ederek, gözaltına almakla tehdit etmesi dikkat çekti. 18 kişi darbedilerek gözaltına alındı. Yaşananlara gözaltı aracı önünde tepki göstermek isteyen Koca, polislerce engellendi. Gözaltına alınanların ifade işlemleri sürüyor.

Gözaltındaki avukatlar Emniyette ifade vermeyi reddetti. 3 avukat savcılıkta ifade verecek. Gözlaltına alınan diğer 15 kişi "2911'e muhalefet etmek ve "görevli memura direnme" iddiası ile ifadeleri alındıktan sonra emniyetten bırakıldılar.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Onur Yürüyüşünde gözaltına alınan yaralı mültecini...

İstanbul Onur Yürüyüşü ardından keyfi bir şekilde gözaltına alınan ve GGM'ye götürülen mülteciler sı...

LGBTİ’lere kafede toplanmak da yasak

Onur Ayı etkinliği yasaklarını bir yenisi eklendi. Onur Ayı etkinliği yapılacağı için bir kafeye Kay...

Kapitalizm neden cinsel yönelimimize bile karışır?

Faşizme doğru yol alınan dönemlerde LGBTİ’lere karşı aile mefhumu argümanı da sıfırdan yeni görüşler...