Adana Kadın Platformu: Geleceğimize birlikte sahip çıkalım, Erdoğan’ı gönderelim
Adana Kadın Platformu, kadınlara seslenerek 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde kadınların kazanılmış haklarını hedefe koyan Erdoğan’ı gönderme çağrısı yaptı.

28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapan Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar şehir merkezinde bildiri dağıtarak seçimde tercihini Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR gibi partilerle ittifak yaparak iktidarda kalmayı hedefleyen Erdoğan’ı iktidardan göndermek için sandığa gitme çağrısı yaptı.

‘YAŞAMLARIMIZI BİRKAÇ ERKEĞİN ALACAĞI KARARLARA BIRAKMIYORUZ’

Basın açıklamasını okuyan Pelin Songül Çiçek, “Bizleri makbul kadınlığa sıkıştırmak, her gün kutsadıkları şiddet dolu aile kurumuna hapsetmek istiyorlar. Bunu da kendisinden boşanmak isteyen, ilişki teklifini reddeden kadınları katleden erkeklere verdikleri iyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle bizlere gözdağı vererek yapmaya çalışıyorlar. Sokağa çıktığımızda güvensiz hissetmediğimiz, her an öldürülme korkusu yaşamadığımız bir yaşamı kurmak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşamlarımızı birkaç erkeğin alacağı kadın düşmanı kararlara bırakmıyoruz” dedi.

‘HAYATIMIZA, GELECEĞİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM’

Seçimlerin ertesi günü, kadın olarak yaşadığı tacizleri, taşıdığı endişe ve geleceksizlik kaygısını ardında bıraktığı mektuba yazdıktan sonra intihar eden Kübra Ergin’i anan Çiçek, iktidarı onun öfkesi ile değiştireceklerini belirterek “Eğitim hakkımızı gasbeden, kadınları derin bir yoksulluğa terk eden, üniversitelerde tacizi, şiddeti normalleştirmeye çalışan AKP-MHP faşist iktidarını göndermek zorundayız. Bu faşist gidişatı engellemek için, kadın düşmanlarının, halk düşmanlarının saltanatını yıkmak için tüm kadınlara sesleniyoruz. Sandığa git, Erdoğan’ı gönder. Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ankara Kadın Platformu: Bu sistemi yıkacak gücümüz...

Ankara Kadın Platformu: Kadın düşmanlarına geçit yok. Erkek egemen ittifaklara teslim olmayan kadınl...

Malatya’dan kadınlar: İlk turda bitiremedik ama ik...

Cemal Gürsel Mahallesi’nde bulunan çadır kentte kalan kadınlarla sohbet ettik: ‘Tek adam iktidarını...

Kavga etmek yerine yan yana durarak değiştirebilir...

‘Kutuplaşmaya son verebilmek için acil şekilde kadınların üzerindeki korku ikliminin dağıtılması ve...