60 yıldır şiddetine maruz kaldığı eşini öldüren 76 yaşındaki Mevlüde Akgün tahliye edilmedi
Ankara’da 60 yıldır kendisine ve kızına şiddet uygulayan Ahmet Akgün’ü öldüren 76 yaşındaki Mevlüde Akgün sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmedi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde kendisine ve çocuğuna sistematik şiddet uyguladığı gerekçesiyle  Ahmet Akgün’ü öldüren 76 yaşındaki Mevlüde Akgün’ün, “eşi kasten öldürme” suçlamasıyla yargılandığı davanın 2’nci duruşması Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Akgün avukatı ve çocukları duruşma salonunda hazır bulundu.

‘BABAM BİZİ HEP DÖVERDİ’

Kimlik tespitiyle başlanan duruşmada, Akgün’ün bakımevinde bulunan kızı N.A. olay gününe dair tanıklığını anlattı. Annesinden şikayetçi olmadığını ifade eden N.A. babasının çocukluktan bu yana kendilerine ve annesine şiddet uyguladığını belirtti. N.A., “Babamın öyle gür bir sesi vardı ki bize her zaman bağırıp çağırır, hakaret ederdi. Babam annemden hep para isterdi annem de vermeyince tartışırlardı. Annem, babamın onu bıçaklayacağını, bunun üzerine onu öldürdüğünü söyledi” dedi.

‘CEZAEVİNDEN ÇOK HASTANEDE’

Ardından konuşan avukat Kaan Yüksel, ailede sürekli bir şiddet durumunun söz konusu olduğunu ifade ederek, “Aralarında geçen arbede sonucu olay gerçekleşti. Müvekkil cezaevinden çok hastanede vakit geçiriyor. Ciddi rahatsızlıkları var. Eylemin meşru savunma sınırını aşması ağır tahrik gibi hükümlerin uygulanması ve suç vasfının lehe değişmesi söz konusu. TCK 29 haksız tahrik maddeleri, TCK 27/2 sınırın aşılması ve TCK 32 kapsamında raporlar geldiğinde ve mevcut delil nazara alındığında müvekkilin tahliyesini veya adli kontrol tedbirlerinin uygulanarak tutuksuz yargılanmasını talep ederiz. Müvekkilin kaçma şüphesi söz konusu değildir, cezaevinde yaşamını tek başına idame edemiyor, mahkumlardan yardım alarak yaşamını sürdürüyor” diye belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akgün’ün akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna (ATK) gönderilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 21 Aralık’a erteledi.

Haber-Fotoğraf: MA


İlgili haberler
60 yıldır şiddet uygulayan eşini öldüren Mevlüde A...

Ankara’da 60 yıldır kendisine ve kızına şiddet uygulayan Ahmet Akgün’ü öldüren Mevlüde Akgün hakkınd...

Melek İpek davasında gerekçeli karar: Muhtemel sal...

Melek İpek davasında gerekçeli karar hazırlandı. Kararda, ‘Bir kimsenin muhtemel saldırıya karşı haz...

Cezaevinde konuştuğumuz Fikriye: ‘Artık Fikriye Çu...

Kendine şiddet uygulayan eşi Hakan Özbek’i öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl 10 ay hapis cezası alan Fikri...