3 günde kadına şiddetin bilançosu: 7 kadın öldürüldü, 1 kadın öldürülmek istendi
Farklı kentlerde yaşanan saldırılarda 7 kadın öldürüldü, 1 kadın öldürülmek istendi, 1 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinden sonraki 3 günde toplam 7 kadın öldürüldü, 1 kadın öldürülmek istendi. 1 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirken, intihar ettiği iddia edilen bir kadının öldürüldüğü ortaya çıktı.

Son 3 günde Türkiye’nin birçok kentinden kadın cinayetleri haberleri geldi. Farklı kentlerde yaşanan saldırılarda 7 kadın öldürüldü, 1 kadın öldürülmek istendi, 1 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

İzmir’de Serap Tümen ve Serpil Palalı Hüsnü Tümen tarafından öldürülürken, Erzurum'un Yakutiye ilçesinde M.A. adlı erkek, eşi M.A.'yı ateşli silahla öldürme girişiminde bulunarak, ağır yaraladı. Dün Antalya'nın Alanya ilçesinde ise Rabia Doğan (34), boşanma aşamasında olduğu ve kısa bir süre önce bulunduğu cezaevinden infaz düzenlemesiyle salıverilen B. Doğan (52) tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

İzmir ve Antalya’da yaşanan kadın cinayetlerinin ardından, İzmir, Denizli, Osmaniye ve Adana’da da 4 kadın daha öldürüldü. İntihar ettiği iddia edilen bir kadının ise öldürüldüğü ortaya çıktı. Günlerdir kayıp olan bir kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

İZMİR
İzmir’in Konak ilçesinde, dün akşam polis Fırat Köksal otoparkta Nagihan Üste’ye (33) ateşli silahla saldırıda bulundu. Silah seslerini duyan çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, Nagihan Üste’nin yaşamını yitirdiği belirledi. Polis Fırat Köksal cinayetin ardından intihar etti.
DENİZLİ
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Erkan S. boşanma aşamasında olduğu Meral S.’yi (50) kesici aletle öldürdü. Bağrışmalar üzerine çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının yaşamını yitirdiğini belirledi.
Cinayetten sonra olay yerinden kaçmak isteyen Erkan S., apartman sakinleri tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
OSMANİYE
Osmaniye Yeniköy’de Cemal F., eşi Serpil F.’yi kesici aletle öldürdü. Serpil F.’nin, Cemal F.’den sistematik şiddet gördüğü ve bir süredir Cemal F.’den ayrı yaşadığı belirtildi. Dışarıda konuşmak bahanesiyle Serpil F.'yi çağıran Cemil F. burada kadını ağır yaraladı. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri Serpil F.’yi hastaneye kaldırdı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kadın burada yaşamını yitirdi.
Cemil F. ise jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
ADANA
Adana'nın Karaisalı ilçesinde Elif Atay ve eşi Mehmet Fevzi Atay yaşadıkları evde şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Elif Atay ve eşi Mehmet Fevzi Atay’ın hırsızlık şüphesiyle öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.
ISPARTA
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 5 Mart’tan bu yana kayıp olarak aranan Zilfinur Bakır (23), Eğirdir Gölü kıyısında ölü olarak bulundu. Yalvaç ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Zilfinur Bakır (23), 5 Mart'ta "markete gidiyorum" diyerek evden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Kayıp kızın kaybolduğu gün Yalvaç-Isparta arasında sefer yapan bir yolcu minibüsüne bindiği ve Gelendost ilçesine bağlı Yeşilköy mevkiinde indiği iddia edildi.
Gelendost ilçesi Yeşilköy yakınlarındaki göl kıyısında bulunan bir cenazenin Zilfinur Bakır'a ait olduğunu belirledi. Bakır'ın cenazesi, otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan Zilfinur Bakır'ın 5 Mart'ta saat 10.30 sıralarında yolda yürüdüğü sırada güvenlik kamerasına görüntüleri yansıdı. Görüntülerde Bakır'ın tek başına yolda yürüdüğü görülüyor.
KOCAELİ
Kocaeli'nin Alikahya Mahallesi'nde, 20 Ocak tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 22 yaşındaki Beyzanur Özel Fidan’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında eşi Ö.F. gözaltına alındı. Fidan’ın ölümüyle ilgili şüpheli bulunan Ö.F. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Ö.F. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Meral Sivrikaya boşanmak istediği eşi tarafından k...

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Erkan Sivrikaya adlı erkek, apartmanın çatısından ip sarkıtarak gird...

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampa...

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu, tüm hafta boyunca İzmir’de eylemler yap...