Meral Sivrikaya boşanmak istediği eşi tarafından katledildi
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Erkan Sivrikaya adlı erkek, apartmanın çatısından ip sarkıtarak girdiği evde boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak öldürdü.

Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için uygulanması kritik önemde olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına tepkiler sürerken kadın cinayetlerine bir yenisi eklendi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Erkan Sivrikaya (52) adlı erkek, boşanma aşamasındaki eşi Meral Sivrikaya'yı (50) çatıdan ip sarkıtarak girdiği kızının evinde bıçaklayarak öldürdü. Katil, kaçarken apartmanda yaşayanlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre kadın cinayeti gece yarısı Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki 6 katlı apartmanda yaşandı. Erkan Sivrikaya, barışma bahanesiyle, boşanma aşamasında olan ve iki hafta önce evini terk eden ve kızı Özlem Yılmaz'ın yanında kalmaya başlayan eşi Meral Sivrikaya'nın yanına gitti. Kapının kendisine açılmaması üzerine apartmanın çatısına çıkan Erkan Sivrikaya, ip sarkıtarak önce altıncı kattaki dairenin balkonuna, daha sonra da kızının yaşadığı beşinci kata indi. Eve girdikten sonra Meral Sarıkaya'yı bıçakladı.

APARTMANDA YAŞAYANLAR TARAFINDAN YAKALANDI

Özlem Yılmaz ve eşinin müdahalesi üzerine elinde bıçakla apartmandan kaçmaya çalışan Erkan Sivrikaya, vatandaşlar tarafından yakalanıp darbedildi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yakalanan fail polise teslim edildi.

BIÇAKLANDIĞI YERDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Vücudunun çeşitli yerlerinden çok sayıda bıçak darbesi alan Meral Sivrikaya'ya sağlık ekipleri tarafından balkonda müdahale yapıldı ancak kurtarılamadı. Meral Sivrikaya'nın cansız bedeni otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN İPTALİ KARARINDAN BUGÜNE 7 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Ülkede kadınlar boşanmak istedikleri, kendi hayatlarına dair kararlar aldığı gerekçesiyle katledilirken Cumhurbaşkanı ise kadınları şiddetten koruyan ve şiddeti önleyici yükümlülükler taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı aldı. 
Kadınlar günlerdir yaşam hakları için İstanbul Sözleşmesi'nin iptali kararının geri çekilmesi ve tüm maddelerinin uygulanmasını talep ediyor. Çünkü, İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı için her gün bu memlekette bir başka kadın cinayeti yaşanıyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından bugüne dek, 3 günde tam 7 kadın öldürüldü, 1 kadın öldürülmek istendi. Kadınların kadın cinayetlerine karşı talebi net: "Karar geri çekilsin, Sözleşme uygulansın".

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Muğla'da kadın cinayeti| Bensu Narlı, Serhat Kanta...

Muğla'nın Milas ilçesinde, 23 yaşındaki Bensu Narlı, Serhat Kantaş tarafından tabancayla vurularak ö...

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine A...

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararı ile çekilmesi, Avrupa'da ve ABD'de tepk...

DİSK Gıda-İş: İstanbul sözleşmesinden çekilme kara...

DİSK Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Olcay Ozak yayımladığı basın metniyle İstanbul Sözleşmesi’nde...