25 Kasım eylemine katılan 20 kadın hakkında soruşturma başlatıldı
25 Kasım eylemine katılan Kadın Savunma Ağı üyesi 2 kadın sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınıp serbest bırakılırken eyleme katılan 20 kadına da soruşturma açıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde İstanbul’da Taksim Tünel’de yapılan eyleme katılan Kadın Savunma Ağı üyesi iki kadın polis baskınıyla gözaltına alındı. “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla gözaltına alındığı belirtilen kadınlar Vatan Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı duyuruldu.

Kadın Savunma Ağı üyesi bir kadın ise ifade vermek üzere Emniyete çağrıldı.

Öte yandan 25 Kasım’a katıldıkları için 20 kadın hakkında soruşturma başlatıldığı ve 6’sının aynı zamanda ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten de suçlandığı öğrenildi.

Kadın Savunma Ağı yaptığı paylaşımla “Erdoğan kadınların yakasından düş! Gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan kadınlara gerekçe olarak 2911 gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet ve CB’ye hakaret suçu gösterildi. 25 Kasım’a katılmak, kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmek suç değildir. #KadınlarıSerbestBırakın” çağrısı yaptı.

Daha sonra Twitter’dan paylaşım yapan Kadın Savunma Ağı, arkadaşlarının serbest bırakıldığını duyurdu.  

25 KASIM KADIN PLATFORMU: HAYATLARIMIZDAN, HAKLARIMIZDAN, SOKAKLARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!
Gözaltılara ve soruşturmalara dair açıklama yapan 25 Kasım Kadın Platformu “Vazgeçmeyeceğiz, sadece 25 Kasım’larda değil, haklarımıza ve hayatlarımıza kastettikleri her gün isyanımız sokakta” dedi.
25 Kasım Kadın Platformu açıklaması şöyle:
2021 yılında basına ve kadın örgütlerine yansıyan verilere göre en az 280 kadın erkek şiddetiyle katledildi. Ama kadın katillerinin, çocuk istismarcılarının, LGBTİ+ düşmanlarının rahatça gezdiği; haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle faillerin adeta ödüllendirildiği; kadınların kazanılmış haklarının gasbedildiği ülkemizde yine kadınlar yargılanıyor!
Geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde erkek devlet şiddetine isyan eden arkadaşlarımız bu sabah evlerinden gözaltına alındı. Binlerce kadının ve LGBTİ+’nın katıldığı 25 Kasım’dan 20 arkadaşımız hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanun’a muhalefetten, 6 arkadaşımıza ise ritmik “zıplama suretiyle eşlik ederek” cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açıldığını öğrendik. 3 arkadaşımız ise şu anda Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında.
25 Kasım Kadın Platformu olarak, bir kez daha söylüyoruz: Ne erkek şiddetine ne de devlet şiddetine itaat etmeyeceğiz. Hayatlarımızdan, haklarımızdan, eşitlikten, arzularımızdan, sokaklardan, meydanlardan vazgeçmeyeceğiz! Kadınları rahat bırakın!

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ankara’da kadın mitingi çağrısına polis müdahalesi...

19 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan mitinge çağrı yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etti....

İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlar duruşmaya...

İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktıkları için yargılanan 33 kadın, duruma öncesi avukat ve arkadaşlar...

İstanbul Sözleşmesi açıklamasına polis müdahalesin...

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nin, İstanbul Sözleşmesi’nin 10’uncu yıl dönümüne ilişkin Taksim’de ya...