Bakan Yanık: Kadın konukevlerinde 5 yılda 365 bin kadın ve çocuk kaldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlığa bağlı kadın konukevlerinde, son 5 yıl içinde çocuklar da dâhil toplam 365 bin 290 kişinin hizmet aldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlıklarına bağlı kadın konukevlerinde, son 5 yıl içinde 225 bin 930 kadın ve beraberindeki 139 bin 360 çocuk olmak üzere 365 bin 290 kişinin hizmet aldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in kadına yönelik şiddet olaylarına karşı alınan tedbirleri sorduğu önergeyi yanıtlayan Bakan Derya Yanık, Bakanlığın bu yöndeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

15 PİLOT İLDE ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASI

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalışmaları kapsamında hayata geçirilen elektronik kelepçe uygulamasının 15 ilde uygulandığını hatırlatan Yanık, 25 Ocak 2021’den itibaren ise teknik yöntemlerle takip işlemlerinin 81 ilde uygulanmaya başlandığını söyledi.

‘EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ’

Bakan Yanık’ın önergeye verdiği cevabı değerlendiren Gürer ise, özellikle kadına yönelik şiddet olaylarında yaşanan artışa dikkat çekti, çözümüne ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmaların irdelenip eksikliklerin mutlaka giderilmesi gerektiğini kaydetti. Gürer, “Şiddetin her türlüsüne karşı olmanın yanında kadına şiddet kabul edilemez ve toplumsal bilinçlenme ile karşı duruş bu bağlamda mutlaka sağlanmalıdır” diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
AKP’li Özdemir bu kez de sığınmaevlerini hedef ald...

Meclis komisyonunda AKP'li Hacı Ahmet Özdemir sığınmaevlerine yerleşen kadınların, tehdit “ölümcül”...

Sığınma evleri sorusu İçtüzüğe aykırı bulundu: Ger...

HDP’li Oya Ersoy’un sığınma evlerine ilişkin Meclise sunduğu soru önergesi İçtüzük hükmüne aykırılık...

Sığınma evlerindeki kadınların destek talepleri re...

Mor Çatı gönüllüsü Ezgi Çelik 6 ay önce alınan bir kararla sığınma evlerinde kalan kadınların sosyal...