23 gündür kayıp olan ev işçisi kadın ölü bulundu
İstanbul'da iş görüşmesi için Esenyurt'ta bir eve gelen 23 yaşındaki Erva Asar 23 gündür kayıptı. Asar'ın cansız bedenine ulaşıldı.

İstanbul Beylikdüzü'nden 23 gün önce iş görüşmesi için Esenyurt'ta bir eve giden 23 yaşındaki ev işçisi Erva Asar'ın cansız bedeni bir inşaatta bulundu. Olay yerinde inceleme yapan polis, cansız bedenin 6 parçaya bölündüğünü tespit etti. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Fetih D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Beylikdüzü'nde oturan 23 yaşındaki Asar, 15 Haziran Cumartesi günü sosyal medya hesabı üzerinden "iş arıyorum" ilanı paylaştı. İlanı gören Fetih D. ev temizliği için iletişime geçti. Fetih D.'nın evine iş görüşmesine giden Asar'dan haber alamayan yakınları 19 Haziran Çarşamba günü polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu.

Dün akşam saatlerinde Sahil Mahallesi Hürriyet Bulvarı'nda yürüyen vatandaşların çevrede koku ve ceset parçaları fark etmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından 6 parçaya bölünmüş ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından cesedin 23 gün önce kaybolan Erva Asar olduğu tespit edildi.

Kısa sürede gözaltına alınan Fetih D. daha önce de bir cinayetten denetimli serbestlikle adli kontrol şartıyla serbest kaldığı öğrenildi. Fetih D., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak- fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Bir ev işçisinin hikayesi: Hepimizin hikayesi

Şiddetten kaçmaya çalışırken güvencesiz çalışmaya tutulan Gül’ün hikayesi, kadınların mahkum edilmey...

Hindistan’da 25 dakikada bir ev işçisi kadın şidde...

Hindistan’da resmi verilere göre, geçen yıl 22 bin 372 ev işçisi kadın intihar etti. Kadınların inti...

Camdan düşen ev işçisinin davası reddedildi

Temizlik yapmak için gittiği evde cam silerken 3’üncü kattan düşen ve ağır yaralanan Ev İşçisi Minir...