2 yaşındaki bebeğin Adli Tıp raporunda ‘istismar bulgusu yok’ dendi
‘Balkondan düştü’ denilerek hastaneye getirilen, doktorların ön otopsi raporunda istismar bulgularına rastladığı 2 yaşındaki bebeğin Adli Tıp raporunda istismar bulgusu olmadığı iddia edildi.

Beylikdüzü’nde bir apartmanın balkonundan düşerek öldüğü iddiasıyla hastaneye getirilen ve hastanede yapılan kontrollerde doktorların istismar bulgularına rastladığı 2 yaşındaki Evra isimli bebeğin Adli Tıp raporu tamamlandı.

Hastane doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Evren Arslan’ın “Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim. Deliller bunun bir kerelik bir tecavüz olmadığını söylüyor. Bu çocuğun çok uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum” ifadelerini kullandığı bebek için Adli Tıp Kurumu, “cinsel istismar ya da tecavüze uğradığına ilişkin bulgu olmadığı” iddia etti.

9 Eylül günü ajanslarda “İstanbul Beylikdüzü’nde 6 Eylül’de ‘balkondan düştü’ denilerek Beylikdüzü Devlet Hastanesine götürülen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti” diye duyurulan vakada çocuğun istismar edildiği ortaya çıkmıştı. bianet’in ulaştığı hastane raporlarından birinde “çocuğun balkondan düşme” şikayetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken, ön otopsi raporunda “çocuğa tecavüz edildiği yönünde kuvvetli bulgular” yer almıştı. Otopsi raporunda da “çocuğun balkondan düşme sonucu” öldüğü bilgisine yer verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen doktorlar, otopsi raporunun gerçeği yansıtmadığını söylemişti. Bebeğin ölümü emniyet kayıtlarına ‘şüpheli’ olarak geçirildi.

‘BEBEĞE OTOPSİ YAPILMASINI İSTEMEDİLER’

Hastane doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Evren Arslan, istismar ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çocuk hastaneye getiriliyor, ailesi ‘balkondan düştü’ diyor. Buna göre çocuğa ilk müdahale yapılıyor. Ardından detaylıca bakıldığında 2 yaşındaki çocuğun vajinal bölgesinde ve popo kısmında yırtıklar görünüyor. Bu ikinci genel muayene raporunda da yer aldı. Bu durumun anlaşılmasının ardından hastane polisi devreye girdi, savcı geldi çocuğun ailesindeki erkekler gözaltına alındı. Çocuğun ailesi otopsi istemediklerini ve hemen cenazeyi alıp gitmek istediklerini belirtip durdular.

Erkek tarafı aşırı yüzsüz tavırlar içindeydi. Üzüntü belirtisi yoktu hiçbirinde. Rapora ‘düştü öldü’ yaz diye tutturdular. Hastaneye çok sayıda kişiyi topladılar. Çünkü bebeğe otopsi yapılmasını istemediler. Otopsi yapılmasın diye direndiler. Polis bu kişileri zorla dağıttı.”

Yaşananların ardından Büyükçekmece Savcılığı, istismar iddiasına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 2 yaşındaki Erva’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ADLİ TIP İSTİSMARIN OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

DHA’nın bugün geçtiği haberde Adli Tıp raporunun tamamlandığı kaydedildi. Raporda ‘Yüksekten düşme sonucu meydana gelen beden travması ve iç kanama’ nedeniyle öldüğü ileri sürüldü. Kız çocuğunun adlı tıp muayenesinde cinsel istismar ya da tecavüze uğradığına ilişkin bulgu olmadığı iddia edildi.

Erva’nın hastanedeki adli muayene raporunda yapılan tespitler, Adli Tıp Kurumu raporlarında doğrulanmadı. Raporda Erva’nın cinsel istismar ya da tecavüze uğradığına ilişkin bulgu olmadığı iddiası yer aldı. Küçük kızın cenazesinde yapılan kapsamlı incelemelerde, bir başkasına ait DNA bulgusuna da rastlanmadığı öne sürüldü. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Erva’nın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre soruşturmayı tamamlaması bekleniyor.

GAZETECİ EVRİM KEPENEK TEHDİT EDİLMİŞTİ
İstismar haberini yapan Gazeteci Evrim Kepenek ise tehdit edilmişti. Kepenek şu mesajı paylaşmıştı: “Çocuğun amcası olduğunu söyleyen biri aradı ‘12 bin kişilik aileyiz, korkutmak gibi olmasın haberi kaldırın’ dedi. Sonra aradı, ‘yanlış anlaşılmasın sizi tehdit etmiyorum’ dedi.”

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
11 kız öğrencisine tacizle suçlanan müdüre 149 yıl...

Eskişehir’de müdürü olduğu ortaokulda 11 kız öğrencisine istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan...

Mahsa Amini’nin öldürülmesini Türkiyeli kadınlar d...

Van ve Diyarbakır’da kadınlar, düzenledikleri eylemlerle Mahsa Amini’nin İran rejim güçlerince katle...

Mahsa Amini’nin ardından ‘kadın, yaşam, özgürlük’...

İran'da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini'nin defnedilmesinin ardından kadınlar sokağa ç...