17 Mayıs ve Kaos GL: LGBTİ+’ların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz
17 Mayıs ve Kaos GL dernekleri yaptığı ortak açıklamayla Erdoğan’ın LGBTİ’leri hedef almasını eleştirdi: ‘Alışmadık, kanıksamadık ancak mücadelemizin bu sözlerden daha büyük olduğunu da unutmadık.’

17 Mayıs ve Kaos GL dernekleri Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ortak açıklama yaptı. Dernekler, seçim döneminde ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası 12. Cumhurbaşkanı olarak devam eden Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada LGBTİ’lerin hedef alınmasına tepki göstererek, “Alışmadık, kanıksamadık ancak mücadelemizin bu sözlerden daha büyük olduğunu da unutmadık” dedi.

‘YAŞAMLARIMIZ, İRADEMİZ DEĞERLİDİR, KUDRETLİDİR’

17 Mayıs ve Kaos GL derneklerin yayınladığı ortak açıklama şöyle:

“Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de LGBTİ+ düşmanlığı ile dolu bir süreci hep beraber izledik. Bizim hakkımızda konuştular. Bizi, yaşamlarımızı hakaretlerle değersizleştirmeye çalıştılar. Ancak yaşamlarımız, irademiz değerlidir, kudretlidir.

13. Cumhurbaşkanı, İstanbul’da yaptığı konuşmasında yine bizleri hedef gösterdi. Alışmadık, kanıksamadık ancak mücadelemizin bu sözlerden daha büyük olduğunu da unutmadık.

‘YENİ DÖNEM İÇİN YOL HARİTAMIZI ÇIKARTACAĞIZ’

17 Mayıs ve Kaos GL dernekleri olarak, LGBTİ+ toplumunu güçlendirmeye, LGBTİ+’ların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Seçimler ve sonrasının gösterdiklerini değerlendirip, yeni dönem için yol haritamızı çıkartacak, LGBTİ+ kamuoyu başta olmak üzere tüm toplumla paylaşacağız.

‘BİRBİRİMİZDEN GÜÇ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseksler olarak doğduğumuz andan itibaren başlayan mücadelemizle bu karanlık günleri de aşacağız. Birbirimizden güç almaya devam edeceğiz. Mücadeleyi, dayanışmayı, sevmeyi sürdüreceğiz. Aşklarımıza, yaşamlarımıza ve birbirimize sahip çıkacağız. Bizi kapatmayı vaat olarak sunsalar da bir kere açıldık, bir daha kapanmayız.

LGBTİ+’ların özgürleşmesi, tüm toplumu özgürleştirecek!

NE OLMUŞTU?
Erdoğan, dün İstanbul Kısıklı’da yaptığı açıklamada, LGBTİ’leri hedef almış ve şunları söylemişti:
“Bu CHP, LGBT’ci midir? Bu HDP, LGBT’ci midir? Bu İYİ Parti, LGBT’ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT’ci midir? Peki AK Partiye, MHP’ye, Cumhur İttifakının diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde haramdır. Buna kimse tevessül edemez. Ümüğünü sıkarız. Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız.”

Kaynak: Artı Gerçek

Görsel: Freepik

İlgili haberler
LGBTİ derneklerinden açıklama: Eşit yurttaşlık hak...

Cumhur İttifakının LGBTİ'leri hedef göstermesinin ardından Diyanet de seçimden önceki son hutbede LG...

LGBTİ adaylardan iktidara yanıt: Haklarımızı Mecli...

Cumhur İttifakı partileri seçimlere doğru LGBTİ karşıtı söylemlerle nefreti kışkırtmaya devam ediyor...

11 kurumdan ortak açıklama: Kadınların ve LGBTİ’le...

Çanakkale’de 11 kurum bir araya gelerek Cumhur İttifakının Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile kad...