1 Mayıs 2023| Ankara: Bu karanlığı yırtıp atacağız
Ankara’da Tandoğan’a yürüyen binlerce emekçi artan yoksulluğa, iktidarın baskı ve yasaklarına karşı 1 Mayıs’ta buluştu.

Ankara’da 1 Mayıs’ın atmosferi, bulutlu hava nedeniyle yürüyüş boyunca bir kararıp bir açan hava gibiydi. Emekçiler hem depremlerde ölen on binlerce yurttaşın hesabını sordu, yaklaşan seçimlerin coşkusuyla tek adam yönetimine karşı yürüdü.

‘BU KARANLIĞI YIRTIP ATACAĞIZ’

DİSK adına konuşan Zeynep Mucukgil, “Kurtuluşun arifesindeyiz. Sandıkta kararımızı vereceğiz. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler… Herkes güçlerini birleştirip kararını verecek. Bu kararı demokrasiden, barıştan, özgür yaşamdan olanlar verecek. Emeğin üreticisi, yarınların kurucusuyuz” dedi.

Tertip komitesi adına ortak açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformundan Hüseyin Köklü, “Bizler gücümüzü emeğimizden, alın terimizden, üretimden alıyoruz. Ama bir gerçek daha var: bizler gücümüzü birlikteliğimizden, yan yana gelmemizden alıyoruz. İktidar sahipleri işte bu büyük güçten, birleşen halkın bu büyük gücünden korkuyorlar. Korkuyorlar çünkü kaybedecek çok şeyleri var. Sarayları, saltanatları çökecek diye korkuyorlar. Bu karanlığı işçi sınıfı, emekçiler, kadınlar, gençler, Aleviler, farklılıkları, cinsel yönelimleri reddedilenler, kölelik şartlarında yaşayan göçmenler, sizler, bizler yırtıp atacağız.”

SELMA GÜRKAN: TEK ADAM DÜZENİNE SON VERECEĞİZ

Yeşil Sol Parti Ankara Milletvekili Adayı Selma Gürkan: “Tüm Türkiye'de işçiler, emekçiler ve ezilenler hükümetin politikalarına karşı itirazlarını dile getiriyor. 14 Mayıs'ta da tek adam düzenine son vereceğiz”

Türkiye’nin dört bir yanında işçi ve emekçilerin 1 Mayıs kutlamaları için TIKLAYIN.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
1 Mayıs 2023 | İzmir: Bu düzeni biz değiştireceğiz

İzmir’de 1 Mayıs sabah saatlerinde yerel kutlamalarla başladı. İlçelerde bir araya gelen işçi, emekç...

1 Mayıs 2023 | İstanbul: Emek bizim, gelecek bizim

İstanbul 1 Mayıs’ı için ‘Emek Bizim, Gelecek Bizim’ sloganıyla Maltepe’de miting alanını dolduran on...

1 Mayıs 2023 | Emekçiler kazanacak, kadınlar kazan...

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Türkiye’nin dört bir yanında...