Polis Hanifi Zengin'in yargılandığı dava 3 Ekim'e ertelendi
Cumartesi Anneleri eyleminde EMEP Milletvekili İskender Bayhan’ın danışmanı Ekinsu Danış'ı darbeden Hanifi Zengin'in davası görüldü. Karar duruşması 3 Ekim 2024’e ertelendi.

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan'ın danışmanı Ekinsu Danış'ı darbettiği iddiasıyla yargılanan eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin'in davasının ikinci duruşması İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hakkında zorla getirme kararı verilen Zengin duruşmaya kalabalık bir polis ekibi ile birlikte geldi.

Zengin, "Kadına karşı basit yaralama" suçlamasıyla yargılandığı davada duruşmaya katılarak savunmasını yaptı. Zengin, Taksim Galatasaray Meydanı'nda yasağa rağmen gerçekleştirilen Cumartesi Anneleri'nin 957. hafta eyleminde, Danış'a fiziki müdahalede bulunmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

“İŞİMİ YAPIYORUM” SAVUNMASI

Savunmasında, olay yerinde eylemcileri uyardıklarını ve alanı terk etmeyenleri çembere alarak gözaltı işlemi gerçekleştirdiklerini belirten Zengin, "Bir milletvekili danışmanı olan hanımefendiyi alan dışına çıkması için uyardım, ancak direndi. Fiziki müdahalem olmadı, gözaltı işlemini diğer kolluk kuvvetleri gerçekleştirdi. Ben kimseye dokunmadım, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Ayrıca Zengin, alanda Danış'ı tehdit etmediğini iddia etti.

DAVA 3 EKİM'E ERTELENDİ

Sanık Zengin'in avukatı, soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle yargılamanın durmasını ve eksik işlemlerin giderilmesini talep etti. Ekinsu Danış'ın avukatı Elif Ergin ise iki farklı noktada gözaltı işlemi olduğunu, müştekinin olduğu olay yerine dair görüntülerin dosyaya girmediğini ve bu görüntülerin dosyaya eklenmesini talep etti.

Ergin, ayrıca tanıkların dinlenmesi gerektiğini vurguladı.

Savcılık makamı, tarafların tevsii tahkikat ve iddianamenin iadesi taleplerinin reddine karar verilmesini talep ederek, beraat yönünde mütalaa sundu.

Karar duruşması 3 Ekim 2024’e ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel