Narin'in cenazesi defnedildi, ön otopsi raporu çıktı
Arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın cenazesi gerçekleşti. Ön otopsi raporunda çürüme sebebiyle ölüm zamanının belirlenemediği belirtildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan Narin Güran (8), toprağa verildi. Narin’in tabutunun üstüne beyaz duvak sarıldı, beyaz elbise bırakıldı. Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta kaybolmuştu. 19 günün ardından bulundu.

24 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Narin’in cenazesinin bulunmasının ardından, 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

KOMŞU N.B.: 'MUHTAR BANA VERDİ, DEREYE AĞACIN YANINA BIRAKTIM'

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre komşusu N.B. ifadesinde, amcası Saliim Güran'ın 200 bin lira teklif etmesi üzerine Narin Güran'ın bedenini çuval ile dereye bıraktığını itiraf etti.
Şüpheli N.B. muhtar ile evlerinin arasında 80-100 metre mesafe olduğunu belirten N.B. ifadesinin devamında şunları anlattı: "Ben evden aracımla çıktım. Sonra arkamdan Renault marka beyaz renkli ve 47 plakalı araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm. Tam olarak bu yer, mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana Salim Güran korna ve selektör yaptı. Ben de bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran bana eliyle göstererek aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette ve hareketsiz vaziyette yatan bir insanın olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim."

Bu sırada Salim Güran'ın kendisine "İyi düşün, sana 200 bin TL para veririm" dediğini savunan N.B., etrafta kimsenin olmadığını, Salim Güran'ın kendisinden torba istediğini kaydetti. Şüpheli N.B. ifadesine şöyle devam etti: "Ben de aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim Güran'a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine birlikte koyduk."

N.B. "Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz fakat Eğertutmaz deresine doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti ve ayrılırken Salim Güran’ın ne yaptığına bakmadım. Yolda giderken pişmanlık duydum. Ancak aldığım şeyden kurtulmam gerektiğini düşündüm ve derenin yanındaki stabilize yoldan aşağıya doğru inerek uygun bir yer baktım. Aracımı derenin kenarında durdurdum, çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum çünkü çok telaşlıydım" dedi.

'MUHTAR DEREDE GÖSTERMELİK ARAMA YAPTI'

N.B. ağacın yanında çok derin olmayan bir yere çuvalı bıraktığını kaydetti. N.B. "Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kg civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan aracıma bindim ve baldızımın evine gittim" ifadelerini kullandı.  

N.B. Jandarma’nın kanalın çevresinde arama yaptığında Salim Güran’ın da kanalın içine girerek göstermelik arama yaptığını öne sürdü. Şüpheli köylü, 21 Ağustos'taki görüşme kayıtlarını da sildiğini itiraf etti.  

OTOPSİ ÖN RAPORU ÇIKTI

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra derede çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsisinin ön raporu ortaya çıktı. Raporda Narin’in içinde olduğu çuvalda cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği bulunduğu, cansız bedeninden 91 örnek alındığı, çürüme başladığı gerekesiyle ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği belirtildi. Tutanağa göre, Narin Güran'ın sol bacağının diz kapağından itibaren koptuğu belirlendi. Kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesince yapılacak çalışmayla belirleneceği belirtildi.

CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirilen Narin Güran’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek, Tavşantepe Mahallesi’nin yanındaki Batıkarakoç Mahallesi'ne getirildi. Narin için Batıkarakoç Mahalle Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ve kurum amirleri ile bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları katıldı.


Cenaze namazının ardından Narin, tabutuna sarılı beyaz duvakla Tavşantepe Mahallesi’ne götürüldü. Narin, mahalle mezarlığında defnedildi.

NE OLMUŞTU?
Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı.
SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı.
Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu.
AMCASI TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.
CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Ekiplerin 19’uncu günde yürüttüğü arama çalışmalarında, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Narin Güran, en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle dere kenarında çuval içinde, üzeri taşla gizlenmiş halde dün saat 08.45 sıralarında ölü olarak bulundu. Narin’in cenazesi, otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Fotoğraflar: DHA