Jülide Kural, Ben Rosa Luxemburg oyununu Kız Kardeşlik Köprüsü için sahneledi
Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyamızı büyütmek, depremzede kadınlarla dayanışmayı güçlendirmek için Jülide Kural, Ben Rosa Luxemburg oyununu sahneledi.

Ekmek ve Gül olarak başlattığımız Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasını büyütmek amacıyla Jülide Kural, Ben Roza Luxemburg oyununu İstanbul Sancaktepe’de İBB Samandıra Eyüp Sultan Kültür Merkezinde sahneledi. Sancaktepe Ekmek ve Gül Grubunun düzenleyicisi olduğu etkinliğin tüm geliri depremzede kadınlarla dayanışmaya ayrıldı.

Kadın mücadelesinin önemli isimlerinden olan ve eşit bir dünya kurma mücadelesinin sembollerinden Roza Luxemburg’un hayatını konu alan oyuna çevre ilçelerden kadınlar, sağlık emekçisi, tekstil işçisi kadınlar izleyici olarak katıldı.

Oyun sonunda Jülide Kural’a depremzede kadınlarla dayanışmayı büyüttüğü için teşekkür eden Sancaktepe Ekmek ve Gül Grubundan Sena Gedizli, “Ekmek ve Gün’ün deprem bölgesindeki yaralarımızı sarmak amacıyla oluşturduğu Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasını ve dayanışmayı büyüttüğünüz için hepinize teşekkür ederiz” diye konuştu.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Almanya’da 7 kadın örgütünden destek: Kız Kardeşli...

İskenderun’da kadın ve çocuklar için kurduğumuz çadırların AFAD tarafından kaldırılması ve çalışmala...

İzmir'den İskenderun'a kız kardeşlik köprüsü: Sağl...

Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyamız için İzmir'den İskenderun'a giden kad...

Birlik olduk, kız kardeşlik bağımızın köprüsünü ku...

‘Oyunlarda sesimizi birbirimize duyurduk. Vazgeçmeden birlikte yürüyeceğimize söz verdik. Çocuklarım...