İzmir'de kadınlar Bir Öğün Ücretsiz Yemek için buluştu: Çocuklarımızın hakkı olanı istiyoruz!
Ekmek ve Gül, BORKAD, BEKEV, ÖV-DER, okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek kampanyasına sahip çıktığını duyurdu.

Ekmek ve Gül, BORKAD, BEKEV, ÖV-DER, İzmir'de Bornova çarşısı girişinde basın açıklaması yaparak okullarda  1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek kampanyasına sahip çıktıklarını dile getirdi. Basın metnini Emek ve Gül'den Nuray Öztürk okudu. Açıklamaya EMEP, Eğitim Sen 4 No’lu Şube, TİP, Eğit-Der Bornova ile EMEP'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Köroğlu, Emek Partisi Bornova Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Şimşekve BEKEV kurucularından Buca Belediye Başkan adayı Nefise Selçuk da destek verdi.

Ankara'da süren davanın takipçisi olduklarını belirten Öztürk, "Ekmek ve Gül’ün başlattığı kampanya kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de okullarda her çocuğa bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi için 2022 yılından beri mücadele ediyoruz. Ekmek ve Gül, BORKAD, BEKEV, ÖVDER olarak ‘Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı’ diyerek kent meydanlarından okul önlerine binlerce imza topladık" ifadelerini kullandı.

Bütçenin yeterli olduğu ancak kaynağın tarikat vakıflarına aktarılması noktasında bir tercih söz konusu olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Tekrar ediyoruz! Bu koşullarda, bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebi sadece bir beslenme meselesi değildir. Devlet kurumları da herhangi bir ayrım gözetmeksizin eğitimin her kademesinde ücretsiz, sağlıklı yemek vermekle yükümlüdür. 2024 Bütçe görüşmelerinde de tıpkı geçtiğimiz yıllardaki görüşmelerde olduğu gibi çocukların en temel hakkı olan ücretsiz ve sağlıklı bir öğün beslenme hakkına yine yer verilmedi. Biz bütçeden kendi hakkımızı, çocuklarımızın hakkı olanı istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ankara'da kadınlar okullarda bir öğün ücretsiz, sa...

MEB'e karşı, okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı için açılan davanın ilk duruşması bug...

Çocuklar için bir öğün yemek davasına MEB'in savun...

'Bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek' davasında MEB'in hukuk müşaviri, 'Bir öğün ücretsiz yemeğin ve...

Kadınlar bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek için so...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin MEB'e karşı açtığı okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı y...