İstismar mağdurunu savunan Avukat Müjde Tozbey sanık oldu
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden’in çocuk istismarı dosyasında mağdur çocuğun avukatlığını üstlendiği için ‘iftira ve hakaret’ ile suçlandığı dava ertelendi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden hakkında çocuğa cinsel saldırı failinin, “iftira ve hakaret” iddiası üzerine açtığı davanın ilk duruşması Konya 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya çok sayıda avukat katıldı.

‘ÇOCUKLARI KORUMAYAN ADALET SİSTEMİ BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR’

Duruşmada ilk olarak söz alan Erden, ifadesini Antalya’da talimat ile verebilecekken, buraya kendisiyle birlikte onca meslektaşıyla gelmeyi tercih ettiklerini kaydetti. Erden, “Ancak adalet makamı ile yüz yüze gelmek istedik. Adalet mekanizmasının gözlerinin içine bakarak ifade vermek, savunma yapmak istedik. Sizler görevlerinizi yapıyorsunuz ancak aracı olan sizlersiniz ve sizin, meslektaşlarımın gözlerine bakarak neler yaptığımızı anlatmak istedim. Çabalarımız bilinseydi, meslektaşlarım bu davayı açmaya dahi lüzum görmezlerdi diye düşünmeden edemiyorum. Elbette bunun bir yanıyla politik bir dava olduğunu da biliyorum. Çocuklarımızı korumayan adalet sistemi, bizi yıldırmaya çalışıyor bunun farkındayım. Politik bir tarafın, bir örgütlülüğün, çocuk istismarını meşru kılmaya çalıştığını da biliyorum” dedi.

Erden’in savunmasının ardından savunmaların eksik olması sebebiyle duruşma 1 Haziran’a ertelendi.

‘İSTİSMARCI BABA DURMUYOR’

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapıldı. Açıklamada konuşan Erden, “Konya’da bir kızımız cinsel istismara maruz kaldı. Ancak kızımız hakkında mahkeme ‘suçun işlenmediği yönünde’ beraat kararı verdi. Beraat kararına itiraz ettik ama istismarcı baba durmuyor hakkımızda suç duyurusunda bulundu. Biz istismarcı baba derken, elimizde delil varken bunun arkasında durduk. Bize suç duyurusunda bulunan kişi savunmasını hazırlamadığı için duruşma ertelendi” sözleri ile süreci anlatarak, yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti.

Haber-Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
GÜNÜN GÜZEL HABERİ: Önce Çocuklar ve Kadınlar Dern...

Antalya’da kurulan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tüm kadınlara çağrı yaptı. Dernek, daha çok kad...

Sosyalizmde sağlık: Önce çocuklar ve kadınlar!

Sovyetler Birliği, sağlık hizmetlerinin nüfusun tamamına ulaşmasını hedefleyen ve tüm hizmetlerin üc...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Önce Çocuklar ve Kadınlar Derne...

Kadın cinayeti, tecavüz ve cinsel istismar davalarında mağdurlara destek olan Önce Çocuklar ve Kadın...