İstanbul’da Rabia Tanrıvermiş isimli genç kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti
İstanbul’da Rabia Tanrıvermiş isimli genç kadın evinin balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. Rabia Tanrıvermiş’in sosyal medyadan öldürülmeye çalışıldığını söylediği ortaya çıktı.

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde dün gece Rabia Tanrıvermiş, evinin balkonunda şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılan Tanrıvermiş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DHA’nın haberine göre Rabia Tanrıvermiş’in “ailesi kavga ettiği için intihar ettiği” iddia edildi.

Rabia Tanrıvermiş’in sosyal medya hesabından öldürülmeye çalışıldığını söylediği ortaya çıktı. Rabia Tanrıvermiş’in 2 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya hesabından, yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Tanrıvermiş’in öldürülmeye çalıştığını ve annesinin bıçaklandığını söylediği mesajda “Boğazımı kesmeye çalıştılar. Annemi bıçakladılar. Kimse sahipsiz değildir. Adalete güveniyorum. Ve şikayetçi olmayayım diye tehdit altındayım” yazdığı görüldü.


Hayatını kaybeden Rabia Tanrıvermiş’in geçtiğimiz eylül ayında sosyal medya hesabından “Bu haykırışım tüm hemcinslerim içindir. Bugün bu durumu biz yaşıyoruz ama binlerce insan her gün bu tarz olaylar yaşıyor. Ben sesimi kesmeyeceğim, kesmelerine izin vermeyeceğim ve adaletin yerini bulmasını istiyorum, bulmalı da inanıyorum ki sesimi duyuracaksınız” mesajını paylaştığı görüldü.

‘TEHDİTLER ALIYORUM, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Paylaşımlarında “Can güvenliğimiz yok” diyen genç kız “Boğazımı kesmeye çalıştılar. Annemi bıçakladılar. Kimse sahipsiz değildir. Adalete güveniyorum. Ve şikayetçi olmayayım diye tehdit altındayım. Şikayetçi olursam neler olur falan diyorlar. Tüm iyi dilekleriniz için sağ olun. Annem şu an iyi ama can güvenliğimiz yok” dedi.

‘ANNEMİ BIÇAKLADI’

Sosyal medya hesabından üç kişinin fotoğrafını paylaşan Rabia Tanrıvermiş, “Bunlar tefeci, soldaki katil, ortadaki kaç kişiyi bıçakladı. Bunları tanıyan herkes biliyor bunların ne olduğunu, siz de bilin sağdaki annemi bıçakladı üçü bizi darbetti. İkisi serbest ve gereken cezayı almalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Rabia Tanrıvermiş’in tehdit edildiğini belirttiği paylaşımlarını haberleştiren Demirören Haber Ajansı (DHA) ise ne yaşandığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen “Psikolojik sorunları vardı”, “Ailesi sürekli kavga ediyordu” gibi ifadeleri kullanması dikkat çekti.


İlgili haberler
Muğla’da kadın cinayeti!

Muğla’da yaşayan Zeynep Şenpınar, milli boksör olduğu belirlenen bir erkek tarafından katledildi. Mu...

Mahkemeden kadın cinayetine iki kez indirim: Bir a...

Mahkeme kadın cinayetinde, sanığın beyanlarına itibar etti ve indirim uyguladı. Ayrıca sanık için, e...

Mecliste, kadın cinayetiyle yaşamını yitiren kadın...

CHP üyesi kadın milletvekilleri TBMM Genel kurlunda aldıkları sözlerle, kadın cinayetlerinde yaşamın...