İlknur Gökay doğum gününde anıldı: Şiddetten uzak bir yaşam istiyoruz
Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel doğum gününde çalışma arkadaşları ve ailesi tarafından belediye önünde ve mezarı başında anıldı.

4 Kasım 2021 tarihinde hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı halde kendisini ısrarlı bir şekilde takip eden S.G. tarafından öldürülen 19 yıllık Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay arkadaşları, ailesi, yakınları tarafından belediye önünde ve mezarı başında anıldı.

Belediye binası önünde yapılan anmada konuşan İlknur’un çalışma arkadaşı Şenay Ünlü, İlknur’u hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi. Ünlü şunları söyledi: “Bugün 21 Eylül… Sevgili ilknur’un doğum günü. Sokak ortasında acımasızca, planlı ve hunharca katledilmeseydi bugün bir yaşını daha güler yüzü ile karşılayacaktı. Bizler de her yıl olduğu gibi ona fark ettirmeden doğum günü sürprizi hazırlamaya çalışacaktık. Ülkemizde kadına yönelik şiddet artarken bunu bir şov haline getiren katiller neredeyse her gün bir kadını katleder oldu. Tıpkı İlknur gibi yüzlerce kadın aramızdan ayrıldı ve ayrılmaya devam ediyor. Bizler ilknur’u unutmadığımızı ve 26 Eylül’de görülecek davasında orada olup davanın takipçisi olduğumuzu her gün haykıracağız. Birlikte yaşayacağımız günleri elimizden alanın cezasını çekmesi için de durmadan susmadan haykıracağız.”


‘İLKNUR BİZE HER GÜN MERHABA DERKEN BUGÜN ARAMIZDA DEĞİL’
Konuşmanın ardından belediye emekçisi kadınlar İstanbul Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Kadınlar daha sonra İlknur’u mezarı başında andı. Mezar başında konuşma yapan Tüm Bel-Sen Kırklareli Şube Kadın Sekreteri Özgü Sert, “Belki yeni yaşının ona mutluluk getirmesini isteyecektir. İlknur şimdi toprağın altında ve biz onu anmak için buradayız. Yıllar yılı kadın mücadelesinde, kadın cinayetlerinin önlenmesi gerektiğini haykırdık ama hiçbir şekilde sesimiz duyulmadı. 2022 ağustos ayında 32 kadın cinayeti ve 15 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiş. Kadın cinayetleri büyük bir hızla artıyor. İlknur bizimle beraber yaşar, çalışır, gülerken, biz İlknur’la her gün birbirimize günaydın derken bugün aramızda değil. İlknur ve İlknur gibi onlarca kadını koruyamadık. Biz kadınlarımız, çocuklarımız, insanlarımız için şiddetten uzak bir toplum istiyorsak, kadın cinayetlerine karşı toplumsal dayanışmayı güçlendirmeden, dayanışmayı örgütlemeden olmaz. Bugün İlknur’un başına gelen yarın kız kardeşimin, çocuğumun, annemin başına gelebilir. Bu hukuk sürecinin her aşamasında hakkaniyetli davranıldığını takip etmeliyiz. Biz bu nedenle 26 Eylül’deki duruşmaya hep birlikte katılıp, üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz. İlknur için, Ayşe için, Fatma için, Hatice için, adı ne olursa olsun kadınlar için…” şeklinde konuştu. 



Fotoğraflar: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
İlknur’un ardından…

5 Kasım günü işten eve dönerken Selçuk G. tarafından katledilen Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknu...

Arsız sardunyalar gibi olsun hayatımız

Ne yalnızız, ne çaresiz. En büyük dayanağımız dayanışmamız ve kız kardeşliğimiz. Dayanışmamızı daha...

İlknur Gökay’ın katili ilk kez hakim karşısına çık...

Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel’i katleden, S.G.’nin tasarlayarak öldürme suçunda...