Hatay’da geç kalan yardım isyan ettirdi!
Hatay’da incelemeler yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüşen bir depremzede yurttaş ‘Devlet nerede?’ diye haykırdı.

Hatay’da incelemeler yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Hatay’da kurtarma ekip ve ekipmanları yetersiz” dedi. Çerkezoğlu’yla görüşen bir depremzede yurttaş ise, “Devlet nerede?” diye haykırdı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) yardımları, depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’a ulaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, “Hatay’ın önemli bölümü yıkılmış durumda. Kurtarma ekip ve ekipmanları son derece yetersiz. AFAD’ı derhal Hatay’daki atıl durumda bekleyen ekip ve ekipmanları koordine etmeye ve ihtiyaç duyulan kurtarma araçlarını Hatay’a yönlendirmeye çağırıyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerzoğlu Hatay’daki depremzedelerle görüşürken yurttaşların, “Devlet nerede” çığlıkları sürdü. Bir kadın enkaz altında kalanlara yeterli yardımın gelmediğini anlatarak, “Hiçbir şey yok! Evlatlarım, kocam... Tutunacak bir dal verin bana. Kulaklar neden tıkanmış? İnsan değil miyiz?” diye haykırdı.

Fotoğraf: Video ekran görüntüsü

İlgili haberler
Bölge illerinde depremin 3. günü | Yurttaş enkaz a...

Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu,...

Diyarbakır'da enkaz başından yükselen ses: Çok geç...

Depremlerin yıkıma yol açtığı Diyarbakır'da yurttaşlar arama kurtarma çalışmalarının yetersizliğine...

Yaralarımızı birlikte sarıyoruz

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan, kadınların depremin ardından ördü...